petak, 31. siječnja 2020.

Super Bowl Klađenje

Prvi put nakon 2016. New England Patriots neće igrati završnicu doigravanja NFL-lige američkog nogometa, Super Bowl LIV. Naizgled nepobjediv dvojac Tom Brady i Bill Belichick gledat će finale iz udobnosti svog doma, a Kansas City Chiefs i San Francisco 49ers će zaigrati u ovom 54-om po redu Super Bowlu. 

Kansas City Chiefsi su igrali prvi Super Bowl u povijesti (1967.) i izgubili ga od Packersa. Nakon četiri godine, 1970. su osvojili svoj prvi i jedini naslov pobijedivši u finalu Minnesota Vikinge, 23–7. Punih 50 godina, da PEDESET GODINA, čekaju ponovni nastup u ovom najpopularnijem američkom sportskom događaju. 

San Francisco 49ersi imaju puno više Super Bowl iskustva, pet naslova su osvojili do sada, jedno izgubili, ali i oni čekaju na naslov prvaka od 1995., već 25 godina. Pobjeda u ovom finalu bi ih dovela na prvo mjesto po broju osvojenih naslova, skupa sa Patriotsima i Steelersima koji već imaju 6. 

Jimmy Garoppolo, QB koji je prvotno doveden kao zamjena za Bradya u Patriotsima, je jedan od najzaslužnijih igrača za ovo finale, a trener 49ersa Kyle Shanahan se nada da ih može odvesti do kraja. Glavni forte 49ersa je čvrsta obrana, drugi su u ligi po dozvoljenim osvojenim jardima (4,5) i prvi po dozvoljenim osvojenim jardima dodavanjem (2,7). Buckner, Warner i Sherman su ponajbolji obrambeni igrači NFLa i na njima će biti glavni zadatak da zaustave napadački orijentirane Chiefse. Veteran Sherman ima iskustvo igranja u finalu, jedno osvojeno i jedno izgubljeno i on dobro zna što je potrebno za osvajanje Super Bowla. 

S druge strane navijači Chiefsa očekuju da ih iskusni trener Andy Reid kojem je ovo 21 sezona NFLa zaredom, i glavni QB Patrick Mahomes odvedu do naslova kojeg toliko dugo čekaju. Mahomes je igrač od kojeg se najviše očekuje jer njegova bacanja su kao projektili koje izbacuje odakle god zamisli sa ogromnom snagom i milimetarskom preciznošću. 2017. je bio izabran kao najbolji rezervni QB rookie, 2018. MVP NFLa, a 2019. ima priliku osvojiti Super Bowl. 

Zanimljiva će biti i borba dva ponajbolja tight-end igrača lige, s jedne strane Chiefsov Travis Kelce, prvi Mahomesov target-men koji je ove sezone uhvatio 97 dodavanja za 1229 osvojenih jardi i 5 polaganja. Kelce je prvi NFL TE igrač koji je završio četiri uzastopne sezone sa više od 1000 osvojenih jardi. S druge strane prva meta Garoppola je George Kittle koji je uhvatio 85 dodavanja za 1053 osvojena jarda i 5 polaganja. U 53 do sada odigrana Super Bowla TE igrač nikada nije proglašen MVP-om, a ovo bi mogla biti godina kada će se i taj niz prekinuti. Oklade da će Kelce ili Kittle biti MVP finala bet365 kladionica ima po kvoti 15,0.

Super Bowl klađenje na konačnog pobjednika je vrlo izjednačeno, kod bet365 kladionice oklada na Kansas City Chiefs je 1,80, a na San Francisco 49erse 2,05. Naš izbor je tim sa boljom obranom - 49ersi, u 70% NFL finala je pobjeđivala momčad sa boljom obranom. Nadamo se da će vam naša Super Bowl analiza za klađenje pomoći u vašoj odluci. 

Bez obzira na koga se odlučite kladiti, spektakl je zagarantiran, a za vruću atmosferu na poluvremenu pobrinuti će se Jennifer Lopez i Shakira. I ne zaboravite, "Whenever and Wherever" bet365 ima bonus za vas - 25€ kredita za klađenje.

Super Bowl Klađenje