subota, 15. veljače 2020.

Anderson C. – Blachowicz J. Klađenje

Glavna borba UFC Fight Night u Rio Ranchu, Novi Meksiko, biti će borba između domaćeg borca Corey „Overtime“ Andersona i Poljaka Jan Blachowicza. Pobjednik ove borbe trebao bi biti prvi izazivač aktualnom prvaku poluteške kategorije Jon Jonesu. Jones je nedavno obranio titulu protiv Dominick Reyesa kontraverznom odlukom sudaca tako da lako moguć njihov revanš. Borba Andersona i Blachowicza je uzvratni susret nakon što su se već sreli 2015.g. na UFC 191. Tada je nakon 3 runde odlukom sudaca bio bolji Anderson. Ovog puta će se boriti u 5 rundi gdje će pasti odluka o novom izazivaču. 

Anderson je trenutno 5. na ljestvici poluteškaša i ovaj dvoboj ulazi nakon 4 uzastopne pobjede, ukupno ima 14 pobjeda i 4 poraza. Posljednju borbu je odradio protiv Johnny Walkera gdje je nokautom u prvoj rundi riješio pitanje pobjednika. To mu je bio prvi nokaut u prvoj rundi nakon 2016.g. i treći ukupno u 14 dosadašnjih borbi. Nakon te pobjede činilo se da će odmah na Jonesa ali je ipak Reyes dobio šansu prvog izazivača. Anderson je tip borca koji preferira borbu u parteru s obzirom da dolazi iz hrvačkog okruženja. Tu se najbolje snalazi a na taj način je i pobijedio Blachowicza u prvoj njihovoj borbi. Ima u prosjeku oko 5 rušenja na 15 minuta te zadaje 4.45 udaraca/minuti. Odlikuje ga još i dobar rad nogu te maksimalno iskorištava kavez. 

Poljak također dolazi u dobroj formi, možda čak i najboljoj u njegovoj karijeri. Nalazi se na 6. mjestu poluteškaša te ima samo 1 poraz u 7 zadnjih borbi. Tim porazom od Thiago Santosa prekinuo je niz od 4 uzastopne pobjede da bi nakon toga ostvario još dvije pobjede. U posljednjoj borbi pobijedio je Jacare Souzu podijeljenom odlukom sudaca nakon 5 rundi. Blachowicz će tražiti borbu u stojci i udarcima sa odstojanja nanositi štetu Andersonu. Zadaje 3.44 udaraca/minuti te ima u prosjeku malo više od 1 rušenja na 15 minuta. Prednost su mu dobra fizička sprema, spada među bolje udarače sa izraženom tehnikom te se dobro snalazi u parteru primjenjujući brazilsku Jiu-Jitsu tehniku. Pokazao se da ima tvrdu bradu jer je u dosadašnjih 33 borbe samo dvaput bio nokautiran. 

Iako Anderson slovi kao favorit borbe, Blachowicz itekako može do pobjede i do prilike za naslov prvaka poluteške kategorije. Borba je zakazana na 5 rundi što je tek druga borba Andersona u UFC karijeri na 25 minuta. Prva nije dobro prošla jer je izgubio protiv Manuwe 2017. Blachowicz je zadnju borbu pobijedio odlukom sudaca nakon 5 rundi i pokazao da ima veliki kapacitet pluća. Zatim Poljak spada među najbolje tehničare udarače što će dobro doći protiv slabašne Andersonove brade. Usto, dobro se snalazi u parteru te ne očekujemo Andersonovu dominaciju iako drži rekord po rušenjima. Anderson je favorit ali je Blachowicz ipak podcijenjen i on može uzvratiti Andersonu za poraz u prvoj borbi te slaviti u borbi večeri. UFC tip je pobjeda Blachowicza (2.75 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma.

Anderson C. – Blachowicz J. Klađenje