petak, 7. veljače 2020.

AS Roma – Bologna Klađenje

U prvoj utakmici 23. kola Serie A sastaju se Roma i Bologna na Olimpicu. Domaćin se nalazi na 5. mjestu sa 39 bodova dok je Bologona na 11. mjestu sa 30 osvojena boda. Obje ekipe će tražiti pobjedu pogotovo Roma koja je osvojila samo bod u zadnja 2 susreta dok je Bologna ostvarila dvije uzastopne pobjede. 

Roma je neočekivano poražena u posljednjem kolu u gostima kod Sassuloa. To im je bio drugi poraz u nizu čime su samo potvrdili kako su brojni izostanci utjecali na formu igrača. Trener Fonseca je donedavno držao rezultate pod kontrolom ali teško je sastavljati momčad kad je pola ekipe na bolničkom tretmanu. Roma je u zadnjih 5 utakmica osvojila samo 4 boda, odnosno ostvarila 1 pobjedu, i to protiv Genoe koja se nalazi u zoni ispadanja. Od početka kalendarske godine Roma je odigrala 7 utakmica svih natjecanja od čega su doživjeli čak 4 poraza. Na domaćem terenu ima 5 pobjeda, 3 remija i 3 poraza uz 20-16 gol razliku. Dosta golova daju ali dosta i primaju tako da ukupno na domaćim utakmicama Serie A bude 3.27 gol/utakmici. 

Bologna bilježi dobre rezultate u posljednje vrijeme što su potvrdili sa dvije uzastopne pobjede nad SPAL-om i Bresciom u posljednjem kolu Serie A. To im je 4. pobjeda u zadnjih 7 utakmica Serie A gdje su doživjeli samo 1 poraz. Možemo reći da je Bologna u dobroj, uzlaznoj formi te u vrlo dobrom raspoloženju idu kod Rome. Bologna u gostima ima 4 pobjede, 2 remija i 5 poraza uz gol razliku 17-18 gdje su čak 7 utakmica odigrali sa 3 ili više pogodaka. I oni poostižu puno pogodaka ali i primaju tako da nam je zagarantirana zanimljiva utakmica sa puno prilika i pogodaka sa obje strane. 

Obje ekipe imaju podosta izostanaka tako da neće igrati u idealnim sastavima što znači da su moguće pogreške koje će protivničke ekipe iskoristiti. Kod Rome suspendiran je Pellegrini Lo a ozlijeđeni Diawara, Zaniolo i Zappacosta dok je gostima suspendiran Poli a ozlijeđeni Dijks, Krejci, Sansone, Santander i Medel. Roma je kvalitetna ekipa koja traži izlaz iz krize dok će Bologna tražiti novu pobjedu u nizu. Obrane im nisu na visokom nivou što jamči puno prilika i pogodaka. Momčadi su agresivne i napadački orijentirane tako da možemo očekivati pogotke sa obje strane. Prognoza utakmice je kombinirana oklada da će biti više od 2.5 gola te da će obje ekipe postići pogodak (1.92 – Cloudbet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

AS Roma - Bologna Klađenje