subota, 22. veljače 2020.

Felder P. – Hooker D. Klađenje

UFC se ovog vikenda seli na južnu polutku gdje se u Aucklandu, Novi Zeland, održava Fight Night 168 sa glavnom borbom večeri koja dolazi iz lake kategorije. Domaći borac Dan „The Hangman“ Hooker pokušati će pobijediti Amerikanca Paula „The Irish Dragon“ Feldera. Oba borca su vrlo aktivna i atraktivna tako da nas očekuje zanimljiva borba gdje oba borca imaju podjednake šanse za pobjedom. 

Hooker je svoju UFC karijeru počeo 2014.g. u pero lakoj kategoriji gdje je pobijedio Entwistlea u debiju. Nakon toga odradio je još 5 borbi prije nego se prebacio u laku kategoriju gdje u 7 borbi ima samo 1 poraz. Te posljednje dvije godine bile su vrlo uspješne za Novozelanđanina koji se penje na ljestvici najboljih boraca svoje kategorije. Trenutno je na 7. mjestu te ima dvije pobjede u nizu nakon što je poražen od Barboze u prosincu 2018.g. Odlikuje ga borba odnosno napadi iz protunapada gdje vješto izbjegava udarce i kreće u ofenzivu. Vrlo je dobar u obrani od rušenja gdje je uspješan čak u 78% ovakvih situacija. Udarač je sa distance, ima širok spektar udaraca te vrlo dobro koristi koljena u borbi. 

Felder je također pristupio UFC-u 2014.g. otkada ima 9 pobjeda i 4 poraza u lakoj kategoriji. Posljednju borbu je odradio protiv Barboze kojeg je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca dok je upravo Barboza posljednji porazio Hookera. I Felder je bio aktivan i dobar u zadnje dvije godine gdje je odradio 6 borbi sa samo jednim porazom i to kontraverznom podijeljenom odlukom sudaca. Trenutno se nalazi na 6. mjestu poretka lake kategorije, ima dvije pobjede u nizu i to obje odlukom sudaca odnosno na bodove. Felder je snažan udarač i to među najboljim u svojoj kategoriji. Preferira borbu u klinču gdje je ubojit pogotovo sa laktovima kojima dominira nad protivnicima. Može primiti udarac, nije ga lako nokautirati, štoviše doživio je samo jedan tehnički nokaut. Iako nije hrvač, dobro se snalazi kada sruši protivnika i tu može biti također ubojit. 

Pred nama je vrlo zanimljiva i izjednačena borba gdje oba borca imaju podjednake šanse za pobjedom. Pitanje je samo tko će uspjeti nametnuti svoj stil borbe, da li će Hooker uspjeti sa distance zadavati udarce Felderu ili će Felder izboriti blisku borbu u kojoj ima prednost. Sigurno je da neće biti puno rušenja i borbe na parteru tako da očekujemo dobru borbu u stojci. Očekujemo da će iskusniji i stariji Felder uspjeti iskontrolirati oktagon i smanjiti prostor Hookeru kako bi ne bi dao šansu za pobjedom. Vjerujemo da će uspjeti dovesti borbu što bliže sebi gdje mu se povećavaju šanse za pobjedom. Očekujemo takav ishod pa je naš UFC tip pobjeda Feldera (2.25 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Felder P. - Hooker D. Klađenje