subota, 29. veljače 2020.

Lazio – Bologna Klađenje

Ipak nije bilo daljnjih odgoda utakmica u Serie A zbog epidemije korona virusa te se prvenstvo nastavlja po uobičajenom rasporedu. Lazio dočekuje Bolognu na Olimpicu te će biti jedna od rijetkih utakmica sa gledateljima na tribinama. To će im zasigurno dati dodatne snage kako bi preskočili Juventus na vodećoj poziciji, bar privremeno. 

Lazio ne posustaje te su postali legitiman kandidat za uzimanje Scudetta. Trenutno su drugi sa bodom manje od Juventusa te 5 više od Intera ali i sa utakmicom više od Interista. Lazio bi pobjedom nad Bolognom zasjeo na vodeću poziciju te bi u miru promatrali derbi kola između Juventusa i Intera. Lazio je trenutno ekipa sa najboljom formom, imaju 3 pobjede u nizu odnosno neporaženi su već 20 kola. Posljednji od dva poraza ukupno nanio im je Inter krajem rujna te su od tada neporaženi u prvenstvu. U tih 20 kola ostvarili su čak 16 pobjeda pa ne čudi što došli korak do nedodirljivog Juventusa koji godinama dominira Italijom. Na domaćem terenu su još uvijek neporaženi, imaju 10 pobjeda i 3 remija te su u posljednjoj domaćoj utakmici pobijedili Inter. 

Bologna se nalazi na sredini ljestvici zauzimajući 10. mjesto sa 34 boda. Blizu su mjesta što vodi u Europa ligu ali im nedostaju konstantnosti u igri i rezultatima. U prošlom kolu su remizirali protiv Udinesea te izbjegli drugi uzastopni poraz dok su ranije imali 3 pobjede u nizu. Još 3 kola ranije osvojili su samo 2 boda tako da je puno uspona i padova u Bologninim rezultatima. U gostima ne igraju loše, imaju 5 pobjeda i 5 poraza uz 2 remija te 20-20 gol razliku. Zadnjih 5 gostujućih utakmica odigrali su vrlo dobro gdje su osvojili čak 12 bodova. 

Lazio je u naletu i nemaju namjeru stati te vjeruju da bi mogli doći prvog naslova nakon 20 godina odnosno trećeg ukupno. Uhvatili su momentum koji im omogućuje ta vjerovanja te nas očekuje zanimljiva završnica talijanskog prvenstva. Lazio ima jednu obavezu manje od konkurenata jer je eliminiran iz svih ostalih natjecanja tako da se može skoncentrirati isključivo na Serie A. Očekujemo da će protiv Bologne nastaviti u pobjedničkom ritmu te da će ostvariti još jednu uvjerljivu domaću pobjedu. Na Olimpicu su prilično efikasni te očekujemo da će tako i nastaviti. Očekujemo uvjerljivu domaću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -1 na Lazio (1.92 – bet365). Kod domaćina neće biti ozlijeđenih Acerbia, Lulića, upitana je Marušić dok će gostima nedostajati suspendirani Mbaye a ozlijeđeni su Dijks, Krejči i Svanberg. Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Lazio - Bologna Klađenje