subota, 8. veljače 2020.

Marseille – Toulouse Klađenje

U prvoj subotnjoj utakmici 24. kola Marseille na svom stadionu dočekuje Toulouse. Domaćin je najbliži pratitelj Parižanima ali sa povećim zaostatkom za PSG-om dok je Toulouse posljednja momčad Ligue 1 sa sve manjim šansama za ostankom u prvoligaškom društvu. Njihov zaostatak za sigurnom zonom iznosi 11 bodova, skoro isti broj koliko su osvojili u dosadašnja 23 kola. 

Marseille nastavlja sa dobrim igrama gdje su napravili 15 utakmica bez poraza od kojih su 3 bile Kup utakmice. Ovakva dobra serija dovela ih je do drugog mjesta sa 6 bodova više od Rennesa i Lillea. Nakon što su odigrali neriješeno sa Angersom i Bordeauxom, u posljednjem kolu pobijedili su St. Etienne što im je bila 9. pobjeda u posljednjih 12 ligaških utakmica. Obrana im je na visokom nivou u zadnje vrijeme što se može vidjeti u posljednje 4 prvenstvene utakmice gdje nisu primili pogodak. Na domaćem terenu igraju vrlo dobro, imaju samo 1 poraz ove sezone te je Veledrome opet postao neosvojiva tvrđava. U velikoj formi je Payet koji je među vodećim strijelcima Marseillea postigavši 5 pogodaka u posljednjih 7 utakmica. 

Iako su pokazali poboljšanje u zadnje dvije utakmice, Toulouse je i dalje posljednjeplasirana momčad Ligue 1 sa malim izgledima za ostankom. Početkom veljače su remizirali sa Amiensom da bi u posljednjoj utakmici minimalnom poražen od Strabourga na domaćem terenu. Veliki nedostatak im je efikasnost gdje su postigli samo 21 pogodak u 23 kola. Štoviše, u zadnjih 6 ligaških utakmica 5 utakmica su završili bez postignutog pogotka. Obrana im je također lošija odnosno najlošija u ligi sa 48 primljena pogotka odnosno malo više od 2 primljena gola po utakmici. Usto, Toulouse je uz Nimes jedine momčad bez gostujuće pobjede ove sezone. Remijem kod Amiensa prekinuli su niz od 6 uzastopnih poraza na gostujućim terenima. 

Kada se pogleda kompletna slika, sve osim uvjerljive pobjede Marseille bilo bi veliko iznenađenje. Momčadi su u suprotnim formama, Marseille uvjerljivo kroči Ligue 1 dok Toulouse niže poraze jedan za drugim. Marseille igra odlično na domaćem terenu, Toulouse je katastrofalan u gostima. Konačna prognoza je uvjerljiva pobjeda domaćina odnosno azijski hendikep -1.25 na Marseille (1.74 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Marseille - Toulouse Klađenje