subota, 15. veljače 2020.

Sanchez D. – Pereira M. Klađenje

Popratna borba na UFC Fight Nightu u Rio Ranchu, Novi Meksiko, u velter kategoriji mogla bi biti najzanimljivija borba ako ne i glavna borba večeri. Dvoboj je to domaćeg dečka iz Albuquerquea, Novi Meksiko, Diego „Nightmare“ Sanchez i novopridošlicu u UFC Brazilca Michel „Demilodor“ Pereira. Oba borca su vrlo atraktivna te očekujemo da će publika uživati u ovoj borbi, koja je možda posljednja za Sancheza. 

Sanchez je legenda MMA i UFC-a u kojem se bori od 2005.g. Do prvog poraza 2007.g. nanizao je 18 pobjeda među kojima je bila i pobjeda nad još jednom legendom, Nick Diazom. Iako je imao podosta uspjeha u UFC-u samo jednom je dobio priliku da se bori za naslov. To je bilo 2009.g. protiv BJ Penna koju je izgubio tehničkim nokautom. Inače, Sanchez je vrlo atraktivan borac koji se borio u 4 različite težinske UFC kategorije. Jedini je čovjek sa 3 MMA borbe koje su proglašene borbom godine. Ukupni omjer mu je 30 pobjeda i 12 poraza a zadnju borbu je izgubio protiv Michael Chiese jedinstvenom odlukom sudaca. Vrlo dobar je u parteru, počeo je kao hrvač u srednjoj školi a dobra mu je tehnika brazilske Jiu-Jitsu. Poznat je po tome da se u trećoj rundi baca na glavu, bez obzira na rezultat pa je često okretao mečeve u svoju korist baš u trećoj rundi. Vrlo je izdržljiv te će vjerojatno tražiti i nastojati odvući borbu do treće runde. 

Još atraktivniji Michel Pereira novi je u UFC za koji je debitirao prošle godine u svibnju. Ovo će mu biti treća borba u ovoj organizaciji a uspio je izboriti 1 pobjedu i 1 poraz. Ranije se borio po raznim organizacijama nakon čega je uslijedio poziv u UFC. U dvije borbe je pokazao da mu je važnije zabaviti publiku nego izboriti pobjedu. Protiv Robertsa kojeg je pobijedio i u porazu od Connellya radio je razna salta, pokušao udarati visokim koljenom, odbijao se od oktogona i udarao protivnika i još dosta akrobacija. I dok je to zabavno za publiku, pitanje je koliko može naštetiti ozbiljnom protivniku kao što je Sanchez. Pereiera ima 23 pobjede, 10 poraza i 2 neodlučena susreta a u posljednjoj borbi je poražen od Connellya. Prednost su mu snaga udaraca (jer se unese u svaki udarac), dinamičnost (ima ga po cijelom kavezu). 

Sanchez je ovo jedna od posljednjih, ako ne i posljednja borba, i zasigurno bi se u svom dvorištu želio oprostiti pobjedom nad Pereirom. Iako je Pereira mlađi, snažniji i aktivniji borac, Sanchez ima velike šanse za pobjedu. Pereira se brzo troši u svojim atraktivnim potezima te ukoliko Sanchez uspije izbjeći Pereierove akrobacije povećavaju se Sanchezove šanse za pobjedom. Pogotovo ukoliko borbu odvede u svoju treću rundu gdje će Periera biti dobrano ispuhan. Očekujemo da će Sanchez iskoristiti svoje prednosti u borbi u parteru te umornog Pereiru pobijediti možda čak i prije zadnjeg gonga. Očekujemo pobjedu domaćeg dečka pa je naš MMA tip pobjeda Sancheza (2.40 – betsafe). Ulog 3/10. TipBy:mma.

Sanchez D. – Pereira M. Klađenje