nedjelja, 23. veljače 2020.

St. Etienne – Reims Klađenje

Prvu nedjeljnu utakmicu igraju St. Etienne i Reims gdje će domaća momčad tražiti pobjedu i prekid uzastopnih poraza dok će Reims tražiti drugu uzastopnu pobjedu, što nisu učinili od prosinca prošle godine. St. Etienne se nalazi na 16. mjestu sa 28 bodova dok je Reims na 11. mjestu sa 36 osvojena boda. 

Očekivalo se da će Puel svojim dolaskom u St. Etienne donijeti iskustvo za naredni iskorak ali to se još nije dogodilo jer se domaćini polako približavaju opasnoj zoni. Trenutno imaju 6 bodova više od zone ispadanja ali samo bod više od Nimesa koji drži mjesto što vodi u doigravanje za ostanak. Domaćini ne bilježe dobre rezultate u posljednje vrijeme a jedina svijetla točka im je pobjeda u Kupu protiv niželigaša Epinala. Tim porazom razbili su niz od 4 poraza koji su doživjeli u Ligue 1. Na domaćem terenu su osvojili 16 bodova iz 12 utakmica a imaju po 4 pobjede, remija i poraza. U posljednjoj utakmici poraženi su kod Bresta dok su u zadnjoj domaćoj utakmici poraženi od Marseillea. 

Reims se nalazi na sredini ljestvice ali zasigurno gledaju prema gornjem dijelu i mjestu što vodi u Europa ligu. Rennes, kojeg su pobijedili u zadnjem kolu, nalazi se na 4. mjestu i ima dostižnih 5 bodova prednosti. Protiv Reimsa će ići po drugu uzastopnu pobjedu što nisu učinili 2 mjeseca u kojem periodu su se izmjenjivali svi mogući ishodi. Reims je ekipa koja je primila najmanje pogodaka u Ligue 1 (19) ali čak 10 pogodaka su primili u zadnjih 8 kola što govori im obrambena igra nije na najvišem nivou. Reims je u zadnjoj gostujućoj utakmici poraženi od Strasbourga dok su ukupno u gostima osvojili 17 bodova iz 12 utakmica ostvarivši 5 pobjeda, 2 remija i 5 poraza. 

St. Etienneu je voda došla, pa skoro, do grla jer im zona ispadanja opasno prijeti. Bez ligaške pobjede su već mjesec dana te na domaćem terenu imaju prigodu ispraviti takvo stanje. U prilog im ide što ih Reims još nikad nije pobijedio na domaćem terenu. St. Etienne ima 4 pobjede i 2 remija na domaćem terenu protiv Reimsa. Očekujemo da će nastojati nastaviti ovu tradiciju te još jednom ostati neporaženi protiv Reimsa koji ima europske ambicije. Biti će ovo izjednačena utakmica gdje će lagana prednost otići na domaću stranu tako da je prognoza utakmice pobjeda domaćina odnosno jedinica na St. Etienne (2.4 - betfair). Kod domaćina ozlijeđeni su Youssouf, Khazri, Hamouma i Monnet-Paquet dok su gostima nedostupni Cafaro i Zeneli. Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

St. Etienne - Reims Klađenje