nedjelja, 23. veljače 2020.

Torino – Parma Klađenje

U 25. kolu Serie A Torino dočekuje Parmu u susretu gdje će tražiti prekid negativne serije koja traje gotov mjesec dana. Domaćin se trenutno nalazi na 14. mjestu sa 27 bodova dok su gosti blizu mjesta što vodi u Europa ligu odnosno zauzimaju 9. mjesto sa 35 bodova. 

Niti promjena trenera nije donijela rezultatsku promjenu jer Torino i dalje bilježi poraze. Mazzarria je naslijedio Longo koji je već doživio drugi poraz na klupi Torina. Ukoliko bude poražen i protiv Parme ponovio bi (ne)uspjeh Lida Vieria iz 1996.g. sa 3 prva poraza na klupi Torina. Zasigurno bi to želio izbjeći tako da možemo očekivati maksimalni napor i učinak njegovih igrača kako bi prekinuli negativnu seriju. Torino ima 6 uzastopnih poraza u svim natjecanjima od kojih je 5 u Serie A. U posljednjoj utakmici poraženi su kod Milana dok su u posljednjoj domaćoj utakmici poraženi od Sampdorie. Na domaćem terenu osvojili su 14 bodova iz 12 utakmica te će morati popraviti taj učinak ukoliko ne žele u zadnjim kolima osiguravati ostanak. Imaju 5 bodova više od zone ispadanja ali ukoliko uskoro ne poprave rezultate mogli bi se lako dovesti u neugodnu situaciju. 

Parma se nalazi u gornjem dijelu ljestvice te se zajedno sa Napolijem, Milanom i Veronom bori za Europa ligom. Trenutno imaju bod manje od 6. Napolia sa utakmicom manje pa imaju priliku eventualnom pobjedom prestići Napolitance. Parma ima šarolike rezultate u posljednje vrijeme, osvojili su 10 bodova u zadnjih 6 utakmica sa gotovo podjednakim uspjesima u gostima i na domaćem terenu. Posljednju utakmicu su pobijedili u gostima protiv Sassuoloa dok su kola ranije bili poraženi na domaćem terenu od Lazija. U gostima je Parma osvojila 16 bodova iz 12 utakmica gdje imaju po 4 pobjede, remija i poraza. I dok domaćin ima sve igrače na raspolaganju, Parma ima podosta izostanaka tako da u Torinu neće biti ozlijeđenih Sepe, Laurinia, Barille, Kučke, Scozzarelle i Inglesea dok je upitan nastup Darmiana. 

Iako Torino ne igra najbolje u zadnje vrijeme očekujemo popravak forme i osvajanje bodova u narednim utakmicama. Očekujemo da će promjena trenera donijeti željeni pozitivni šok te da će momčad napokon opet početi pobjeđivati. Zasigurno imaju momčad za to te će Longo sve učiniti ne bi li doživio i treći uzastopni poraz. Usto, Torino se opasno približio zoni ispadanja te žele što prije krenuti prema gornjem dijelu ljestvice. Za takvo nešto potrebne su im pobjede a pogotovo na domaćem terenu. Očekujemo da će navijači podržati domaću momčad koja će im uzvratiti prvom pobjedom nakon gotovo mjesec i pol dana. Očekujemo domaću pobjedu pa je prognoza utakmice jedinica na Torino (2.20 – Marathonbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Torino - Parma Klađenje