petak, 21. veljače 2020.

Wilder D. – Fury T. Klađenje

Dugo očekivana uzvratna borba između Deontay „Brončanog bombardera“ Wildera i Tyson „Kralja Cigana“ Furya na rasporedu je ovog vikenda, a gdje drugdje nego u Vegasu i legendarnoj MGM dvorani. Borba je to za naslov po WBC kategoriji koju trenutno drži Wilder. Prvi njihov susret koji je održan početkom prosinca 2018.g. završio je kontraverznim remijem. U tom meču Fury je dobro držao Wildera na distanci i pobjeđivao na bodove ali ga je Wilder dvaput teško nokautirao u posljednje 4 runde. Na kraju je ipak proglašen remi te su oba boksača ostala neporažena. 

Wilder je domaći boksač iz Alabame, ima 34 godine te je drugi na svjetskoj ljestvici. Visok je 201 cm., raspona ruku 211 cm a težina mu je zadnjih 5 borbi bila oko 108 kg. Wilder ulazi u borbu sa 42 pobjede u kojima je čak 41 borbu završavao nokautom, stoga ne čudi što ga zovu „Bombarderom“. Usto, uspoređuju ga sa još jednim legendarnim udaračem i najmlađim pobjednikom u teškoj kategoriji, Mike Tysonom. Poslije borbe sa Furyem imao je još 2 meča koja je riješio nokautom. Prvo je pobijedio Breazealea nokautom u prvoj rundi a zatim Ortiza nokautom u 7. rundi. Borba protiv Ortiza je bila zanimljiva jer je Kubanac dobro parirao Wilderu, možda čak vodio na bodove, ali zatim je uslijedio razoran udarac koji je odlučio borbu. Takav stil je najavio i protiv Furya gdje je naglasio da njegovi protivnici moraju biti savršeni kroz svih 12 rundi kako bi ga pobijedili dok njemu treba savršenih par sekundi. 

Fury se nakon pobjede nad Vladimirom Kličkom malo opustio te uživao i u nekim zabranjenim stvarima. I sam je priznao da je živio vrlo nesportskim životom ali sada je pragu povratka u sam vrh svjetskog boksa. Fury je Britanac rođen u Manchesteru te je poznat kao „Kralj Cigana“, ima 31 godinu te je visok 206 cm dok mu je raspon ruku 216 cm. Težina u zadnjih 5 borbi je bila oko 96 kg. U povratničkoj borbi pobijedio je Seferia, zatim Pianetia te je uslijedio okršaj sa Wilderom. Nakon borbe sa Wilderom pobijedio je Nijemca Schwarza te Šveđanina Wallina. Fury je boksač sa velikom izdržljivošću što je pokazao protiv Wildera gdje se dvaput dizao. Dobro se kreće po ringu i pametno boksa tijekom cijelog meča. 

Borba Wildera i Fury podijelila je sve, od raznih bivših boksača i prvaka, od ostalih ljudi iz boksačkog miljea, pa i javnosti a na kraju i kladionice. Neki daju prednost Wilderu dok drugi daju veću šansu Furyu za pobjedu. Dojma smo ukoliko Fury dovede borbu do samog kraja da ima velike šanse za pobjedom. Međutim, Wilderu je dovoljna samo jedna runda ili točnije par udaraca kako bi riješio dvoboj. Iako je u zadnjem susretu dvaput rušio Furya nije ga uspio nokautirati. Sada vjerujemo da će u tome uspjeti. Očekujemo da će Wilder uspjeti ranije završiti meč te zadati odlučujući udarac Furyu kojim će prekinuti borbu. Očekujemo pobjedu Wildera te je naš boks tip nokaut, tehnički nokaut ili diskvalifikacija protivnika (2.25 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Wilder D. - Fury T. Klađenje