subota, 7. ožujka 2020.

Reims – Brest Klađenje

U 28. kolu Ligue 1 Reims dočekuje Brest gdje će tražiti pobjedu kako bi se još bliže približili mjestu što vodi u Europa ligu. Domaćin je trenutno na 8. mjestu sa 38 bodova dok su gosti iz Bresta na 14. mjestu sa 4 boda manje. 

Reims je u zadnjih 5 utakmica osvojio samo 6 bodova, što nije loše ali dojma smo da su mogli i bolje. Zadnje dvije utakmice su remizirali (St. Etienne, Monaco) čime su nastavili sa nizom bez poraza. Reims ne gubi često utakmice, ukupno imaju 7 poraza iz 27 kola, ali su zato veliki broj utakmica odigrali neriješeno. Imaju najveći broj remija u ligi, čak 11 utakmica Ligue 1 su odigrali neriješeno. Reims je najbolji i po najmanje primljenim pogocima, profilirali su se kao najbolja obrambena ekipa lige, primili su samo 21 pogodak u 27 kola. Na domaćem terenu imaju samo 2 poraza odnosno u zadnjih 9 domaćih poraza doživjeli su samo 1 poraz (Metz). 

Brest je također u zadnjih 5 utakmica osvojio 6 bodova s tim da su porazom u zadnjem kolu (Angers) prekinuli niz od 4 utakmice bez poraza. Brest se nalazi blizu Reimsa, razlika je samo 4 boda a imaju popriličnu zalihu u odnosu na opasnu zonu. Iako su popravili formu u zadnjih nekoliko utakmica, većinu bodova su osvajali na domaćem terenu dok su u gostima uglavnom prolaznici. Imaju tek jednu pobjedu u zadnjih 8 gostovanja, i to protiv posljednjeg Toulousea, dok su ukupno ostvarili dvije pobjede u 13 gostujućih utakmica. Zadnja 2 gostovanja su remizirali te se nadaju da bi mogli najmanje ponoviti taj uspjeh. 

Gledajući općenito Reims je kvalitetnija ekipa od Bresta koji teško dolazi do pobjede na gostujućim terenima. S druge strane, Reims igra solidno na domaćem terenu gdje primaju malo golova. Očekujemo da će domaćin nastaviti u istom ritmu te ostvariti novu domaću pobjedu kojom će se još više približiti vodećim momčadima Ligue. Domaćin će biti bliže pobjedi pa je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Reims (1.87 – bet365). Kod domaćina ozlijeđen je Cafaro. Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Reims - Brest Klađenje