nedjelja, 8. ožujka 2020.

St. Etienne – Bordeaux Klađenje

U prvoj nedjeljnoj utakmici 28. kola Ligue 1 St. Etienne dočekuje Bordeaux na svom travnjaku.. Domaćin je blizu opasne zone, trenutno su na 17. mjestu sa 2 boda više od doigravanja za ostanak dok su gosti na 13. mjestu sa 36 bodova. 

St. Etienne je bez pobjede u Ligue 1 6 kola odnosno ostvarili su tek jednu pobjedu u zadnjih 10 kola. Dojam su, koliko su toliko mogli, popravljali dobrim igrama u Kupu gdje su iznenađujuće došli do finala. Prije nekoliko dana ostvarili su veliku pobjedu u polufinalu gdje su pobijedili Rennes te izborili finalnu utakmicu protiv PSG-a. Upravo ta pobjeda može dati domaćim igračima dodatno samopouzdanja kako bi izvedbe iz Kupa prebacili na prvenstvo. Iako ukupni rezultati nisu dobri, na domaćem terenu St. Etienne igra vrlo dobro. U zadnjih 14 domaćih utakmica svih natjecanja, doživjeli su tek 3 poraza od kojih su 2 bila od PSG-a i Marseillea odnosno vodećeg dvojca Ligue 1. 

Bordeaux je na 13. mjestu što zasigurno ne zadovoljava njihove navijače koji očekuju plasman barem u gornjem dijelu ljestvice što bi značilo i potencijalnu borbu za mjesto što vodi u Europa ligu. Nakon 4 uzastopna poraza u prosincu i siječnju, uspjeli su malo popraviti formu ali ostvarili su tek dvije pobjede u narednih 7 kola. Doduše, imali su samo 1 poraz što znači da su većina utakmica remizirali. U posljednjoj utakmici su remizirali na domaćem terenu protiv Nice dok su na zadnjem gostovanju poraženi kod PSG-a. Bordeaux solidno igra u gostima, osvojili su 19 bodova iz 14 utakmica te će protiv St. Etienna pokušati još više poboljšati bodovni saldo. 

Očekuje nas zanimljiva utakmica gdje će domaćin na krilima pobjedu u Kupu tražiti prvu prvenstvenu pobjedu nakon 6 kola. Bordeaux igra dobro, nisu briljirali i odigrali za pamćenje ali osvajali su bodove, većinom iz remija. Očekujemo da će St. Etienne protiv Bordeauxa pružiti dobar otpor te doći do željene pobjede. Ipak, okladu ćemo postaviti nešto opreznije pa je prognoza utakmice azijski hendikep -0.25 (1.97 – bet365) na St. Etienne gdje u slučaju remija gubimo pola uloga. Kod domaćina ozlijeđeni su Monnet-Paquet i Youssouf dok će gostima nedostajati Pablo. Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

St. Etienne - Bordeaux Klađenje