subota, 7. ožujka 2020.

Wigan – Luton Klađenje

Nastavlja se borba za ostanak u Championshipu gdje se i izravnom dvoboju sastaju kandidati za ostanak ili ispadanje. Wigan na svom travnjaku dočekuje Luton te će tražiti 4. pobjedu u nizu. 

Domaćin je prije nekoliko tjedana bio u bezizlaznoj situaciji ali su odigrali vrlo dobro u veljači što je dovelo do 19. mjesta prvenstvene ljestvice odnosno van zone ispadanja. Osam klubova je unutar 8 bodova tako da nas očekuje žestoka borba za ostanak. Wigan je drastično podigao formu te su u zadnjih 5 utakmica osvojili čak 14 bodova. Gledajući trenutnu formu samo je vodeći dvojac ispred Wigana. Wigan ima 3 pobjede u nizu, i to bez primljenog pogotka, a posebno je vrijedna pobjeda nad vodećim WBA. Ta pobjeda će im dati dodatnog samopouzdanja za naredne odlučujuće utakmice. 

Luton je trenutno na posljednjem mjestu sa 34 boda, isto kao i Barnsley, sa 5 bodova manje od sigurne zone. I Luton je pojačao ritam te su u zadnjih 5 utakmica osvojili 10 bodova doživjevši samo 1 poraz. Uglavnom su bodove osvajali na domaćem terenu dok su u gostima, blago rečeno jako loši. Osvojili su samo 9 bodova iz 18 gostujućih utakmica, imaju 15 poraza u gostima odnosno 12 poraza u zadnjih 13 gostovanja. Najlošija su gostujuća ekipa što baš i nije dobro u samom raspletu prvenstva. 

Očekujemo da će Wigan nastaviti u svom pobjedničkom ritmu te ostvariti još jednu pobjedu kojom će biti dalje od zone ispadanja. A pri tome zakovati Luton za dno ljestvice. Wigan je uhvatio momentum, u zadnje 3 utakmica ostvarili su isti broj pobjeda kao u prošla 4 mjeseca. Zato očekujemo domaću pobjedu te je prognoza utakmice jedinica na Wigan (1.75 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Wigan - Luton Klađenje