subota, 25. travnja 2020.

Gorodeya – BATE Borisov Klađenje

Nema naznaka prekida bjeloruskog prvenstva koje je stiglo već do 6. kola gdje se sastaju Gordoya i BATE Borisov. Domaćin trenutno zauzima vrlo dobro 4. mjesto sa 9 bodova dok su gosti na 10. mjestu sa 7 osvojena boda. Liga je vrlo izjednačena tako da su moguće promjene nakon svakog kola. 


Gorodeya je u Premier ligi od 2015.g. gdje su 3 godine zaredom završavali na 9. mjestu dok su prošle sezone napravili mali iskorak osvojivši 7. mjesto. Ove sezone su slično započeli sezonu sa porazim u prva 2 kola, Vitebsk i Shakhtyor. Međutim, u naredna 3 kola ostvarili su 3 pobjede identičnim rezultatom 1:0 čime su došli do vrlo dobrog 4. mjesta. Pohvalno je što su dvije pobjede ostvarili na gostujućim terenima te protiv BATE-a imaju priliku ostvariti 4. pobjedu u nizu. To im nije strano pogotovo u posljednje vrijeme jer su u zadnja 3 domaća susreta protiv BATE-a ostvarili dvije pobjede i remi. U posljednjem susretu pobiejdili su BGU Minsk dok su u zadnjem domaćem susretu pobijedili Dinamo Minsk. 

BATE je najtrofejniji bjeloruski klub sa rekordnim brojem naslova i uzastopnih titula. Usto, jedini su bjeloruski klub koji je igrao u skupini Ligi prvaka ali ove sezone su daleko od te forme. I oni su kao Gorodeya započeli porazima u prva 2 susreta da bi u naredna 3 kola osvojili 7 bodova. To ih je dovelo do trenutnog 10. mjesta sa 7 bodova ali u ovako izjednačenoj ligi vrlo brzo bi došli do vrha sa nekoliko pozitivnih rezultata. Ide im na ruku da su pojačali obrambenu igru te nisu primili pogodak u zadnja 3 kola. U posljednjem međusobnom susretu BATE je pobijedio Gorodeye gdje ima 5 pobjeda na domaćem terenu. Međutim, u Haradzeyi nsiu pobijedili od 2011.g. kada su bili bolji od Gorodeye u Kupu. 

Klubovi u sličnim formama ulaze u međusoban susret gdje će obje ekipe tražiti pobjedu. Gorodeya se na domaćem terenu pokazala kao tvrdi orah za BATE u zadnja 3 međusobna susreta, kao i u nedavna 3 kola ove sezone. Ipak, BATE je najveći bjeloruski klub kojem je krajnje vrijeme da se probudi i krene u napad na sam vrh. Pokazali su poboljšanje u zadnje vrijeme te očekujemo njihov rast u narednim kolima. Očekujemo da će obje ekipe biti efikasne te da će BATE slaviti u ovom susretu. Stoga, prognoza utakmice je kombinirana oklada koja se sastoji od pobjede BATE Borisova te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (2.87 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Gorodeya - BATE Borisov Klađenje