subota, 16. svibnja 2020.

BATE Borisov – Slutsksakhar Klađenje

Malo tko je prije početka sezone mogao pomisliti kako će u 9. kolu Premier lige BATE i Slutsksakhar igrati za prvo mjesto ljestvice. Ali u ovo doba korone sve je moguće, pa tako i ovaj derbi. BATE i Slutsk su bodovno izjednačeni na 2. odnosno 3. mjestu sa 2 boda manje od Belaz Zhodina koji ima utakmicu više. 


BATE je prebrodio uvodnu krizu i u pravu su bili analitičari koji su prognozirali kako će se BATE brzo vratiti u sam vrh. Nakon 2 uvodna poraza osvojili su 16 bodova u narednih 6 utakmica te došli do vodeće pozicije. Trenutno imaju niz od 4 uzastopne pobjede gdje su 3 ostvarili u prvenstvu a 1 u Kupu kojom su se plasirali u finale ovog natjecanja. U posljednjem susretu pobijedili su pretposljednju ekipu prvenstva Smolevichi rezultatom 5:3 gdje su pokazali da su još uvijek ranjivi. Imali su vodstvo od 3:1 te su dopustili domaćinima da izjednačene rezultat da bi u zadnjih 10 minuta postigli još 2 pogotka. Na domaćem terenu BATE je uvjerljiv, u zadnjih 38 domaćih susreta doživjeli su samo 2 poraza. Protiv Slutska imaju 8 pobjeda na domaćem terenu u isto toliko utakmica. 

Slutsk je iskoristio slabiji start favoriziranih momčadi te su nakon prvih 7 kola bili na prvom mjestu. Ovdje bi se i održali da nisu poraženi u posljednjem kolu od BGU Minska što im je bio drugi poraz ove sezone i prvi nakon 5 utakmica. Iako imaju financijskih problema, igrači su prilično motivirani te se ne vidi taj negativan učinak. Slutsk je ove sezone neporažen na gostovanjima gdje imaju 3 pobjede uz najmanje 2 postignuta pogotka na utakmici. To samo pokazuje koliko su dobri u protunapadima na čemu baziraju svoju igru. Problemi se javljaju kad kontroliraju loptu, što u ovoj utakmici neće biti slučaj. Imaju priliku po prvi put osvojiti barem bod kod BATE Borisova gdje su bilježili samo poraze. 

BATE uvjerljivo vodi u međusobnim dvobojima protiv Slutska gdje imaju 14 pobjeda u 15 međusobnih susreta. Slutsk je podigao formu ove sezone dok se BATE još traži ali vidjeti ćemo da li je dovoljno za osvajanje barem boda u Borisovu. Inače, dvoboj je ovo dviju najefikasnijih ekipa, BATE je postigao 16 dok je Slutsk postigao 15 pogodaka u 8 kola. Obje su ekipe propustile postići pogodak u samo jednoj utakmici te su bili vrlo učinkoviti u zadnjih nekoliko utakmica. U zadnjih 6 međusobnih susreta u Borisovu, domaćin je postigao najmanje 3 pogotka te su sve utakmice završile preko 2.5 gola. Isti ishod očekujemo i u ovom susretu gdje će obje ekipe postići pogodak dok bi domaćin mogao i postići pogodak više. Stoga je prognoza utakmica kombinirana oklada da će obje ekipe postići pogodak te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (2.23 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

BATE Borisov - Slutsksakhar Klađenje