petak, 8. svibnja 2020.

Cejudo H. – Cruz D. Klađenje

Prije glavne borbe večeri predstoji nam još jedna borba za naslov u bantam kategoriji gdje prvak Henry Cejudo brani naslov protiv Dominick Cruza. Biti će to još jedna zanimljiva borba povratnika u oktagon Cruza koji će nastojati oduzeti naslov Cejudu koji se profilirao kao nepobjedivi u nekoliko kategorija unazad zadnje 4 godine. 


Cejudo je olimpijski prvak u hrvanju slobodnim stilom iz Pekinga 2008.g. Nakon tog postignuća želio se dokazati i u MMA gdje je započeo karijeru 2013.g. Prije ulaska u UFC imao je 6 pobjeda u nizu te se izborio za nastup na najvećoj sceni borilačkih vještina. Debi u UFC-u je imao u prosincu 2014.g. kada je pobijedio Dustin Kimuru. U narednih 10 mečeva ostvario je 8 pobjeda uz 2 poraza te je osvajao naslove prvaka u muha lakoj i bantam kategoriji. Iako je odličan hrvač Cejudo niti jednu borbu nije završio submisijom te je mečeve završavao tehničkim nokautom ili odlukom sudaca. Kao vrstan hrvač jako ga je teško srušiti te ima 90% obrane u slučaju rušenja. Odličan je udarač sa dobrim kombinacijama, brzim rukama i nogama protiv kojeg se jako teško braniti. Kao i svi odlični borci lakših kategorija, odlikuje ga odlična kardio sprema, dovoljno je reći da je olimpijski prvak. 

Cruz također dolazi iz svijeta hrvanja ali daleko manjeg uspješnog nego Cejudo. To ga ipak nije spriječilo da postane UFC legenda koja je oktagonom harala gotovo 10 godina. Cruz je počeo sa MMA davne 2005.g. te se ubrzo uključio u WEC promociju koja se kasnije spojila sa UFC-om. Tamo se prvi put sučelio sa Urijahom Faberom, koji ga je jedini porazio, do posljednjeg meča sa Garbrandtom. Između ta 2 poraza Cruz je odradio 14 borbi, svih 14 pobjeda, osvojio naslov u bantam kategoriji, isti obranio nekoliko puta dok ga nisu stigle ozljede koje ga nisu mazile. Imao je niz operacija, križni ligamenti na oba koljena, i drugih ozljeda koje su ga odvojile od još veće karijere. Nakon 3.5 godine odsustva u oktagonu bivši prvak nije mogao odabrati jačeg protivnika. Cruza odlikuje kretanje po oktagonu gdje se odlično snalazi, dobar je udarač i izdržljivost. Nedostaci su manjak natjecateljskih borbi a nalazi se i u godinama gdje neki već odlaze u mirovinu (35). 

Cejudo Cruz Klađenje

Tijekom zadnje 4 godine Cejudo je dostojno naslijedio Cruza u bantam kategoriji i postao stroj za pobjede. Cruz nije mogao odabrati jači povratnički susret gdje će Cujedo nastojati potvrditi svoju dominaciju. Očekujemo da će Cujedo nastaviti svoj pobjednički niz te niz knokauta. Već je ranije rečeno da Cujendo nema niti jednu pobjedu submisijom tako da vjerojatno neće biti niti u ovom susretu. Odabrati ćemo pobjedu Cujeda nokautom/tehničkim nokautom ili diskvalifikacijom (3.40 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:mma.

Ne zaboravite, Unibet vam za ovaj UFC event nudi dosta povečanih kvota koje možete naći na ovom linku, a okladom od 10€ na bilo koji UFC 249 meč imate pravo na besplatnu okladu od 5€!

Cujedo H. - Cruz D. Klađenje