petak, 8. svibnja 2020.

Ferguson T. – Gaethje J. Klađenje

Dana White je uspio. U jeku najveće pandemije korona virusa i unatoč svim zabranama što se tiče odigravanja sportskih priredbi i masovnog okupljanja, uspio je organizirati UFC 249. I to ne samo organizirati nego kreirati jednu od najjačih kartica u povijesti borbi. Događaj će imati 12 borbi gdje je glavna borba večeri okršaj za privremen naslov u lakoj kategoriji između Tony Fergusona i Justina Gaethjea. 


Nakon ponovnog otkazivanja direktnog okršaja između Fergusona i Nurmagomedova za naslov prvaka u lakoj kategoriji zbog nemogućnosti dolaska Dagestanca u SAD, Ferguson će se za privremeni naslov boriti protiv Gaethjea. Ferguson je rođen u Kaliforniji ali je većinu djetinjstva proveo u Michiganu. Trenirao je američki nogomet, baseball i hrvanje tokom školovanja što mu je omogućilo veliki aerobni kapacitet kojeg posjeduje. Ferguson je u UFC ušao 2011.g. gdje je u debiju pobijedio Rileya i od onda ima 15 pobjeda i samo 1 poraz. Nakon poraza od Michael Johnsona nanizao je nevjerojatnih 12 uzastopnih pobjeda odnosno neporažen je gotovo 8 godina. Ferguson je dobar udarač koji se dobro snalazi u klinču, nakon udarca odmah kreće u protuofenzivu sa 2 udarca. Poznavatelj je i vlasnik crnog pojasa u brazilskoj Jiu Jitsu tako da je vrlo opasan i na parteru. Odlikuje ga velika izdržljivost i kardio kapacitet te bi se mogao boriti i više od zakazanih 5 rundi. Konstantno vrši pritisak na suparnika i čeka protivnikov trenutak slabosti kako bi ga nokautirao. 

White je našao dostojnog borca koji se može suprotstaviti Fergusona, Justina Gaethjea koji je brzo došao do prilike za osvajanje titule prvaka lake kategorije. Gaethje dolazi iz Arizone te je također počeo sa hrvanjem, i to vrlo rano, sa 4 godine. Hrvanjem se bavio do sveučilišnog obrazovanja gdje je profesionalno počeo trenirati MMA te 2011.g. počeo sa borbama gdje je bio vrlo uspješan sa 18 pobjeda. Nakon toga ulazi u UFC 2017.g. te u debiju pobjeđuju Johnsona, koji je pobijedio Fergusona. Ubrzo dolaze 2 poraza od Alvareza i Poiriera da bi u sljedeće 3 borbe pobijedio Vicka, Barbozu i Cerronea. Iako je hrvač bolje se snalazi u borbi sa distance i stojci. Dobar je udarač koji zadaje udarce za udarcem, može zadati skoro 9 snažnih udaraca u minuti. Također se dobro snalazi u klinču gdje dolaze do izražaja njegovi snažni i brzi udarci. Uz Barbozu je jedan od najboljih udarača nogom u ovoj kategoriji sa strašnim udarcima u tijelo. 

Ferguso Gaethje Klađenje

Pred nama je vrlo uzbudljiva i zanimljiva borba za naslov privremenog prvaka lake kategorije. Ferguson je u prilici postati dvostruki privremeni prvak lake kategorije te čekati okršaje sa McGregorom a prije svega sa Nurmagomedovim. Očekuje nas udarački dvoboj jer oba borca imaju odlične udaračke sposobnosti. Osim što zadaje puno udaraca, Gaethje i prima puno udaraca. Jedan je od boraca koji od prvog gonga ide na sve ili ništa, i u većini mečeva je išlo u njegovu korist. Ipak, protiv Fergusona će biti drukčije i mogao bi se naći na suprotnoj strani ove statistike. Ferguson je polovicu borbi završavao nokautom te isto očekujemo i protiv Gaethjea. Očekujemo da će opravdati ulogu favorita te iskoristiti svoje prednosti, u prvom planu izdržljivost i ubojitost udaraca, te slaviti nokautom. Prognoza borbe je pobjeda Fergusona nokautom/tehničkim nokautom, submisijom, diskvalifikacijom ili nekim drugim prekidom (1.95 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Ne zaboravite, Unibet vam za ovaj UFC event nudi dosta povečanih kvota koje možete naći na ovom linku, a okladom od 10€ na bilo koji UFC 249 meč imate pravo na besplatnu okladu od 5€!

Ferguson T. - Gaethje J. Klađenje