subota, 16. svibnja 2020.

Karlsruhe – Darmstadt Klađenje

Njemačka je prva europska zemlja koja ovog vikenda nastavlja sa nogometnim natjecanjima u svim ligama pa tako i 2. ligi odnosno 2. Bundesligi. Na rasporedu je 26. kolo gdje se sastaju domaćin Karlsruhe koji dočekuje Darmstadt. Karlsreuhe se nalazi na pretposljednjem mjestu sa 24 boda dok su gosti u gornjem dijelu ljestvice na vrlo dobrom 6. mjestu sa 36 boda. 


Karlsruheu je prekid natjecanja zbog korone virusa došao kao naručen jer su se nalazili u bezizlaznoj situaciji. I dalje su u jako teškoj situaciji, pogotovo financijski, jer prema našim informacijama klubu prijeti bankrot i očajnički traže rješenje za izlaz iz te krize. Za izlazak iz igračke krize će se morati još više potruditi jer ukoliko ovako nastave, sigurno je ispadanje u treću ligu. Prije prekida imali su tek jednu pobjedu u zadnjih 10 bundesligaških utakmica gdje su doživjeli čak 7 poraza. Karlsruhe sa 46 primljena pogotka ima najgoru obranu lige te je to segment koji moraju popraviti kako bi se zadržali u drugoj ligi. Na domaćem terenu su odigrali 12 utakmica te su ostvarili tek 3 pobjede a zadnja pobjeda na domaćem terenu bila je krajem studenog prošle godine. Nakon toga odigrali su 5 utakmica na domaćem terenu gdje su osvojili samo 1 bod i doživjeli 4 poraza. Povoljan povratnički rezultat biti će im dodatno otežan zbog izostanaka nekolicine igrača tako da su nedostupni Ben Hatira, Camoglu, Choi, Gueye i Kobald. 

Darmstadt će nastojati nastaviti gdje su bili zaustavljeni a bili su u naletu na 3. mjesto koje vodi u doigravanje za Bundesligu. HSV na trećem mjestu ima 8 bodova više ali ukoliko Darmstadt nastavi sa odličnim igrama vrlo brzo će se približite svom cilju. Darmstadt trenutno ima 10 utakmica bez poraza gdje su ostvarili 4 pobjede i 6 remija. Remi su ostvarili i u posljednjem kolu prije izbijanja krize a remiji su i obilježili ovu sezonu. Naime, zovu ih još „kraljevi remija“ jer ih imaju najviše u 2. Bundesligi (12), što znači da su gotovo svaku drugu utakmicu remizirali. Usto, imali su niz od 5 uzastopnih remija nakon čega s uslijedile 4 uzastopne pobjede. Darmstadt je u gostima ostvario po 4 pobjede, remija i poraza a zadnjih 5 utakmica u gostima je neporažen gdje ima dvije pobjede u zadnja 2 susreta. Ozlijeđenom Hohnu pridružio se i Wittek te su nedostupni za susret protiv Karlsruhea. 

Klubovi su prije izbijanja korone krize bili u suprotnim formama pa ćemo vidjeti kako će nastaviti. Darmstadt je uhvatio ritam te se nadaju da će nastaviti u istom ritmu dok je Karlsruhe tonuo sve dublje i dublje te se zaustavio na pretposljednjem mjestu. Domaćin se bori sa ostanak ali bori se i financijskom krizom i dugovima. Sve to utječe na igrače koji se nalaze u teškoj situaciji. Očekujemo da će Darmstadt sa dobrom formom iskoristiti situaciju kod Karlsruhea te osvojiti koji bod. Iako se domaćin bori za ostanak dojma smo da su gosti bliže pobjedi. I Darmstrdt se bori za promociju te očekujemo da će nastaviti sa nizom bez poraza. očekujemo da će proći bez poraza a mogli bi osvojiti i sva 3 boda tako da je prognoza utakmice azijski hendikep 0 (1.93 – bet365) na Darmstadt gdje se u slučaju remija ulog vraća. Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Karlsruhe - Darmstadt Klađenje