petak, 8. svibnja 2020.

Ngannou F. – Rozenstruik J. Klađenje

Dvoboj teškaša Ngannou i Rozenstruika borba je za mjesto prvog izazivača prvaku teške kategorije Stipi Miočići nakon što Stioe odradi epsku treću borbu protiv Cormiera. Na nekom drugom događaju ova borba bi bila glavna borba večeri ali kod ovakve kartice koju je složio Dana White realno je da je ovo treća borba večeri. Okršaj je ovo dvaju teških udarača čiji mečevi, kad ih pobjeđuju, ne traju dugo. 


Francis Ngannou je 33-godišnji Kamerunac koji gradi svoju UFC karijeru već 5 godina. Debi je imao 2015.g. protiv de Oliveire kojeg je nokautirao u drugoj rundi. Većinu mečeva je završavao nokautima (10 od 14) dok je sve mečeve gubio odlukom sudaca. Ngannou je 2018.g. imao priliku osvojiti naslov u teškoj kategoriji ali je Stipe Miočić uspio obraniti naslov i otkrio da Kamerunac ima još puno za naučiti. Nakon te borbe uslijedio je još jedan poraz, protiv Derrick Lewisa koji je također pobijedio odlukom sudaca. Ngannou je u to meču oklijevao i nije bio agresivan što ga je koštalo poraza. Međutim, u naredna 3 susreta pokazao je svu svoju snagu te redom nokautirao Blaydesa, Velasqueza i Junior dos Santosa. Kombinirano sva tri meča su trajala 2:22 minute što samo govori o snazi Ngannoua, kad je upotrijebi. Ngannou je prava napast teške kategorije, velik je i snažan sa teškim udarcima. Ali dok ne popravi izdržljivost i borbu u parteru teško može doći do titule prvaka. 

Rozenstruik je 32-godišnji Surinamac koji je karijeru počeo kao kickboksač gdje je bio vrlo uspješan. Imao je 76-6 omjer pobjeda i poraza gdje je čak 64 susreta završio nokautom. U MMA karijeru ušao je 2012.g. dok je u UFC ušao prošle godine. Odradio je 10 mečeva od 2012.g. godine, ima 10 pobjeda od kojih je čak 9 završio nokautom. U UFC-u je odradio 4 borbe gdje je redom nokautirao Albinija, Crowdera, Arlovskog i Overeema. Iako lista boraca nije impresivna kao kod Ngannou, nije lako meč završiti nokautom pogotovo u teškoj kategoriji. Slijedi mu najteži test na putu do naslova prvaka te postati prvi čovjek koji je nokautirao strašnog Ngannoua. Rozenstruik zadaje skoro 4 udaraca po minuti ali snažnih i točnih. Nastojati će iskoristiti svoje iskustvo iz kickboksa te iznenaditi Kamerunca. 

Ngannou Rozenstruik Klađenje

Ovo je borba teških udarača i nokautera gdje će zasigurno nešto propustiti ukoliko trepnete na trenutak. Borba je ovo koja će dati prvog izazivača za naslov prvaka tako da puno više ima izgubiti Ngannou koji trenutno drži tu poziciju. Iako kladionice favoriziraju Ngannou vjerujemo da Rozenstruik može iznenaditi Kamerunca. Surinamac je tehnički bolji borac, zadaje čiste i točne udarce koji jako mogu naštetiti Ngannou. Kamerunac je u sličnom meču kojeg je izgubio od Lewisa oklijevao i nije se upuštao u otvorenu borbu što ga je kasnije koštalo poraza. Iz respekta prema Rozenstruiku očekujemo sličan scenarij gdje se onda Kamerunac loše snalazi. Iako na sve strane „vrišti“ nokaut sa obje strane, dojma smo da će borci više izbjegavati nego ići u otvorenu borbu. Zato vidimo šansu Rozenstruiku od kojeg očekujemo pobjedu, pa makar i na bodove (3.25 – bet365). Ulog 2/10. TipBy:mma. 

Ngannou F. - Rozenstruik J. Klađenje