subota, 16. svibnja 2020.

Overeem A. – Harris W. Klađenje

Prije povratka u Las Vegas gdje će se održati sljedeći UFC događaj, u Jacksonvilleu se održava još jedan Fight Night gdje je glavna borba večeri okršaj legendarnog Overeema kojem se suprotstavlja ubojiti udarač Walt Harris. Ova borba je trebala biti održana u prosincu prošle godine ali zbog ubojstva pokćerke Walta Harrisa, okršaj je razumljivo otkazan. Ova dva borca kombinirano imaju 36 nokauta što govori o kakvim je udaračima riječ i što možemo očekivati u njihovoj borbi. 


Alistair Overeema je legenda mješovitih borilačkih vještina koja u svojoj dugoj karijeri ima naslove u DREAM-u, Strikeforceu i K-1 te je uz Mirka Filipovića jedini koji je imao naslove u MMA i K-1 kickboxu. Nakon posljednjeg nastupa u Strikeforceu gdje je pobijedio Verduma 2011.g. iste godine se priključio UFC-u. U debiju je pobijedio još jednu legendu mješovitih borilačkih vještina Brock Lesnara. Nakon toga uslijedili su porazi i pobjede a priliku za naslov prvaka imao je protiv Stipe Miočića 2016.g. od kojeg je poražen. U zadnjih 5 borbi koje su završile nokautom izgubio je 3 iako je u posljednjem meču protiv Rozenstruika bio blizu pobjede. Kontrolirao je meč koji bi dobio na bodove da nije primio razoran udaraca 4 sekunde prije kraja nakon kojeg mu je raspolovljena usna te je sudac prekinuo borbu. Overeem je jedan od najboljih udarača u MMA povijesti koja zadaje ubojite i točne udarce. Vrlo dobro se snalazi u klinču ali u na parteru. Iako je u poznim godinama i pred mirovinu (39) još uvijek je snažan, atleta sa odličnim kardio kapacitetom. 

Walt Harris nije tipičan borac UFC-u koji nije imao ranijeg iskustva u borilačkim vještina. I dok se većina boraca susretala sa nekim borilačkim sportom kroz srednjoškolsko i akademsko obrazovanje, Harris je na studiju trenirao košarku. Umjesto da se prijavi u NBA, Harris je odlučio sreću naći kao profesionalni borac mješovitih borilačkih vještina. Na regionalnoj sceni se pojavio 2011.g. dok se UFC-c pridružio dvije godine kasnije. Debitirao je porazom od Rosholta a ukupni omjer pobjeda i poraza je u UFC-u je 6-6 uz 1 neodlučeni meč odnosno No Contest. Zastrašujući je podatak je da su od 13 pobjeda u karijeri sve bili nokauti. To samo govori kakav je udarač Harris. Harrise se nije često borio, u zadnje dvije godine odradio je tek 4 borbe, a ovo mu je prva borba nakon pokćerkine smrti. Sigurno će biti emocionalno nabijen što može biti dvostruki mač, odnosno biti veliki motiv ili veliki teret. 

Uspoređujući njihove karijere i borbe vidi se kako daleko više iskustva ima legenda borilačkog sporta Alistair Overeema. Možemo očekivati da će Nizozemac primijeniti istu taktiku kao protiv Rozenstruika koji je nesretno izgubio nakon razornog udarca nekoliko sekundi prije kraja. Overeem je kontrolirao taj meč i malo je falilo da pobijedi. Harris je ubojiti udarač i sigurno neće biti nekih većih izmjena udaraca. Overeem je poznat da ima slabu bradu zbog koje je gubio puno mečeva nokautom. Ipak, Overeem je kompletniji borac koji se može boriti na sve načine sa puno iskustva koje će mu dobro doći u ovom meču. Očekujemo da će u poznim godinama pokazati da je još uvijek jedan od najboljih boraca sadašnjice ostvariti još jednu pobjedu u UFC-u. Prognoza borbe je pobjeda Overeema (2.25 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma.

Overeem A. - Harris W. Klađenje