srijeda, 13. svibnja 2020.

Smith A. – Teixeira G. Klađenje

Nakon uspješnih nastupa i borbi prošlog vikenda slijedi nam drugi događaj u kratkom vremenu koji će se održati Jacksonvilleu na Floridi. Iako kartica borbi nije impresivna kao proteklog vikenda i ovdje se mogu naći dobri okršaji među kojima se ističe meč između Anthony Smitha i Glovera Teixeire. Dvoboj je to za mjesto prvog izazivača prvaka poluteške kategorije koju drži Jon Jones. 


Smith je domaći dečko iz Nebraske koji se mješovitim borilačkim vještinama kao profesionalac počeo baviti 2008.g. Nakon nekoliko godina nastupa po regionalnim organizacijama, UFC-u se pridružio 2013.g. kada je izgubio od Braga Neta. Poslije tog poraza ponovo se vratio regionalnim organizacija te se ponovni povratak u UFC dogodio 2016.g. Polako se uspinjao na ljestvici te je prošle godine dobio priliku protiv prvaka Jon Jonesa. Iako se borio bolje od ostalih Jonesovih protivnika, doživio je poraz koji mu je razotkrio mnoge slabosti. U sljedećoj borbi pobijedio je Alexander Gustafssona te se u oktagon vraća nakon više od godinu dana gdje je liječio slomljenu ruku. Smith je borac solidne tehnike ali snažnog udarca kojima je polovicu borbi završavao nokautom/tehničkim nokautom. Raznovrstan je borac koji poznaje i primjenjuje nekoliko tehnika te se vrlo dobro nalazi u parteru gdje je iznudio čak 12 protivnikovih predaja. 

Teixeira dolazi iz Brazila ali je u SAD-u izgradio karijeru koja je počela davne 2002.g. Brazilcu je trebalo 10 godina borbi po raznim organizacijama prije nego se pridružio UFC-u. Nakon pridruživanja odradio je 18 borbi gdje je ostvario 13 pobjeda i 5 poraza. I on se borio protiv Jonesa za naslov prvaka te je također poražen jednoglasnom odlukom sudaca. Nakon posljednjeg poraza od Andersona odradio je 3 borbe gdje je slavio protiv Robersona, Cutelabe i Krylova. Iako je na zalasku karijere, ima 40 godina, mogao bi doći do još jedne prilike za naslov prvaka pogotovo ukoliko pobijedi Smitha. Dok je bio u najboljim godinama, Teixeira je bio od boljih boksača sa izraženom tehnikom u poluteškoj kategoriji. Iako je usporio zadnjih nekoliko godina, i dalje je u stanju nokautirati protivnika. Poznavajući brazilsku Jiu Jitsu vrlo dobro se snalazi u parteru. 

Da je 10 godina mlađi Teixeira bi bio dostojan konkurent Smithu. Ovako prednost dajemo mlađem borcu koji je u najboljim godinama te željan još jednog okršaja sa Jonesom. Smith se nije borio godinu dana ali to neće ostaviti traga u povratničkom meču sa Brazilcem. Smith plan i strategije protiv Teixeira biti će bliska Gustafssonovoj koji je nanio poraz Brazilcu prije 3 godine. To znači da će kružiti oko njega te radom nogu izmoriti i držati Teixeiru na distanci. Ukoliko budu završili na podu Smith može pokazati dobre hrvačke vještine te možda slaviti prisilnom predajom. U svakom slučaju očekujemo pobjedu Smitha što je prognoza ovog meča (1.56 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Smith A. - Teixeira G. Klađenje