nedjelja, 3. svibnja 2020.

Soligorsk – Isloch Klađenje

Nakon eliminacije u Kupu Soligorsk na svom stadionu dočekuje još jedno iznenađenje lige, trećeplasiranog Isloch. Domaćin Soligorsk nalazi se na 12. mjestu sa 8 bodova dok Isloch ima 4 boda više. Male su razlike među klubovima tako da se u nekoliko kola poredak na ljestvici može znatno promijeniti. 


Soligorsk je prilično nedosljedan ove sezone jer mijenjaju pobjede i poraze kako u prvenstvu tako i Kupu. U prvenstvu su ostvarili po dvije pobjede, remija i poraza što je razlog nešto lošijeg plasmana nego što su navikli. Ipak, poboljšanje je stiglo u zadnje dvije utakmice, i to protiv aktualnog prvaka Dinamo Brest, gdje su ostvarili pobjede. Prvo su pobijedili Dinamo u gostima a zatim su ih ugostili u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa. Iako su gubili nakon prvog dijela 0:2 uspjeli su u drugom dijelu postići 4 pogotka i bili blizu postizanja petog što bi značilo prolaz u finale. Sad im ostaje na tu formu iz zadnje dvije utakmice prenesu na prvenstvo i nastave u istom ritmu. Soligorsk inače igra dobro na domaćem terenu gdje su doživjeli samo 3 poraza u zadnjih 31 domaće prvenstvene utakmice. Od ta 3 poraza 2 su doživjeli unutar zadnjih mjesec dana a ove sezone su osvojili samo bod u 3 domaće utakmice. Protiv Islocha Soligorsk je doživio samo 1 poraz dok na domaćem terenu ima svih 5 pobjeda. 

Isloch je jedno od iznenađenja lige i pitanje je da li će na duže vrijeme moći zadržati trenutnu formu. Eventualnom pobjedom nad Soligorskom vratili bi se na drugo mjesto sa samo bodom zaostatka za vodećim Slutskom. Isloch je iskoristio dobar raspored gdje su od 6 kola čak 5 utakmica igrali na domaćem terenu. Tako su ostvarili 4 pobjede koje su im donijele visok plasman. Jedine poraze su doživjeli od aktualnog prvaka Dinamo Brest te trenutnog vodećeg Slutska. U gostima Iscloh ne igra loše gdje su neporaženi u 7 od 10 zadnjih gostujućih utakmica te su postigli najmanje pogodak u 8 utakmica. Ipak, na zadnja dva gostovanja su doživjeli poraze pa ćemo vidjeti da li će prekinuti tu negativnu seriju. 

Soligorsk igra dobro na domaćem terenu pogotovo protiv Islocha protiv kojeg ima 5 pobjeda na domaćem terenu u isto toliko utakmica. S druge strane, Isloch igra solidno na gostujućim terenima gdje rijetko doživi poraz ali su efikasni te postižu najmanje pogodak u gostima (9 od 11 utakmica). Očekuje nas zanimljiva i uzbudljiva utakmica gdje obje ekipe očekuju pobjedu i nastavak dobrih igara. Isloch će nastojati prenijeti domaću formu u gostujuću dok će Soligorsk nastojati nastaviti pobjednički niz protiv Islocha. U takvom nadmetanju očekujemo pogotke najmanje 1 sa obje strane što je i prognoza utakmica, oba daju gol na utakmici (2.20 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Soligorsk - Isloch Klađenje