subota, 23. svibnja 2020.

Vitebsk – Dinamo Minsk Klađenje

Nastavlja se bjelorusko prvenstvo gdje se u 10. kolu sastaju domaćin Vitebsk i gosti Dinamo iz Minska. Ekipe su bodovno izjednačene i nalaze se na 11. odnosno 12. mjestu prvenstvene ljestvice sa 12 osvojena boda. 


Vitebsk je dobro odigrao prvih 7 kola ali su u zadnje vrijeme malo pali što se odrazila na njihovom plasmanu. Prvenstvo je ionako izjednačeno pa se osvajanje samo 2 boda u zadnja 4 kola itekako osjeti. Nakon 2 uzastopna poraza uslijedila su 2 uzastopna remija tako da Vitebsk ide po prvu pobjedu nakon 4 kola odnosno više od mjesec dana kada su posljednji put pobijedili (Dinamo Brest). Vitebsk je na domaćem terenu odigrao 4 utakmice gdje su osvojili 7 bodova te doživjeli samo 1 poraz. Karakterizira ih čvrsta obrana, pogotovo na domaćem terenu gdje su primili samo 3 pogotka. Mogli bi malo poraditi na efikasnosti ali primaran cilj im je ne primiti pogodak što im je u većini utakmica uspijevalo. 

Loši rezultati na početku sezonu natjerali su čelnike Dinamo Minska za promjenom trenera u ranoj fazi prvenstva. Klupu je naslijedio iskusni trener Kuchuk koji je klub preuzeo prije mjesec dana. Nakon što je odradio samoizolaciju prvu pobjedu na klupi Dinama je dočekao u prošlom kolu kada su pobijedili Isloch na domaćem terenu. Prije toga su poraženi od imenjaka iz Bresta i Slutska. Trebati će još vremena kako bi Kuchuk uskladio momčad i krenuli prema gornjem dijelu ljestvice. U gostima je Dinamo odigrao 4 utakmice gdje je ostvario samo 1 pobjedu i doživio 3 poraza. Jedina pobjeda u gostima bila je protiv slabašnog Smolevichya, pretposljednji na ljestvici, te će morati pojačati formu izvan svog travnjaka. U Vitbesku neće biti suspendiranog Olekhnovicha što je veliki hendikep jer je on jedan od graditelja igre Dinama. 

Vitebsk će pokušati iskoristiti promjenu trenera kod Dinama te doći do pobjede nakon 4 kola. Također, Dinamo se loše snalazi van svog travnjaka gdje rijetko osvaja bodove. Domaćin igra na svom terenu gdje primaju malo golova te su vrlo optimistični uoči ovog susreta. U zadnje 4 međusobne utakmice doživjeli su samo 1 poraz od Dinama te će pokušati nastaviti sa dobrim igrama protiv kluba iz Minska. Očekujemo da će Vitebsk nastaviti sa nizom bez poraza te osvojiti najmanje bod na domaćem terenu. Prognoza utakmice je azijski hendikep +0.5 (1.90 – bet365) na Vitebsk gdje je oklada dobitna ukoliko domaćin izbjegne poraz. Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Vitebsk - Dinamo Minsk Klađenje