srijeda, 24. lipnja 2020.

Atalanta – Lazio Klađenje

Derbi kola u Bergamu igraju domaćin Atalanta i Lazio gdje će obje ekipe tražiti pobjedu. Atalanta trenutno drži 4. mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, dok je Lazio za petama Juventusu sa 4 boda manje ali i utakmicom manje od trenutnog lidera. 


Atalanta je već odigrala jednu prvenstvenu utakmicu prije nekoliko dana kada je pobijedio Sassuolo 4:1. Rezultat je mogao biti i veći da su napadači bili malo precizniji ali i ova je utakmica potvrdila kako je Atalanta najefikasnija ekipa prvenstva. Bila im je to 6. uzastopna pobjeda odnosno 7. u zadnjih 8 utakmica svih natjecanja. Atalanta je u Serie A postigla najviše pogodaka, 74 golova u 26 utakmica odnosno u prosjeku 2.85 gol/utakmici. Igraju vrlo atraktivan i ofenzivan nogomet u kojem se žele nadigravati i postići pogodak više. To im ove sezone uglavnom uspijeva tako da su među prve 4 ekipe Serie A ali među 8 ekipa ovosezonske Lige prvaka. Protiv Lazia neće biti suspendiranog Pašalića dok je upitan nastup Iličića. 

Laziju je ovo prva utakmica u nastavku nakon prekida te su posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali krajem veljače, odnosno prije gotovo 4 mjeseca. Lazio se serijom pobjeda i dobrih rezultata prometnuo u jedinog konkurenta Juventusu u borbi za naslov prvaka. Lazio je ove sezone pobjeđivao ekipe vodeće četvorke te će morati ponavljati te rezultate kako bi prekinuli dominaciju Juventusa. Lazio je iza Atalante druga najefikasnija ekipe Serie A sa 60 postignutih pogodaka odnosno 2.3 gol/utakmici. Usto, Lazio ima i najbolju obranu, primili su najmanje pogodaka u Serie A, te ne čudi ovakav rezultat rimskom klubu. Lazio igra dobro u gostima, osvojili su 26 bodova iz 12 utakmica uz 21-13 gol razliku. Protiv Atalante nedostupni su ozlijeđeni Lulić, Marušić, Luiz Felipe i Lucas Leiva. 

Susret je ovo dviju najefikasnijih ekipa Serie A koje su kombinirano postigle 134 pogotka u 26 kola. Atalanta je postigla najmanje 2 pogotka u zadnjih 6 utakmica dok je Lazio to napravio 17 od zadnjih 21 utakmice. Njihovi međusobni dvoboji festival su pogodaka tako da je u zadnjih 7 dvoboja postignuto 29 pogodaka. Posljednji susret završio je neriješeno rezultatom 3:3. slično očekujemo i u ovom susretu gdje će u fokusu biti golovi. Utakmica je važna za obje ekipe, možda čak važnija za Lazio, ali obje ekipe su opasne i sposobne postići pogodak iz svake prilile. Očekujemo pogotke sa obje strane tako da je prognoza utakmice kombinirana oklada da će obje ekipe postići gol te da će biti više od 2.5 gola na utakmici (1.80 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Atalanta - Lazio Klađenje