ponedjeljak, 8. lipnja 2020.

Dynamo Dresden – Greuther Furth Klađenje

Dynamo Dresden i Greuther Furth odrađuju odgođenu utakmicu 27. kola koja nije odigrana zbog prisilne karantene uzrokovane potvrđenog korona virusa jednog igrača Dresdena. Dresden je i dalje na začelju ljestvice sa 27 bodova dok se gosti nalaze oko sredine ljestvice, na 11. mjestu sa 38 bodova. 


Korona je zaustavila Dresden koji je bio zaletio te ostvario dvije pobjede nakon čega je uslijedila stanka. Nakon prisilne karantene u nastavku natjecanja Dresden je odigrao 3 utakmice gdje je ostvario 1 pobjedu i doživio 2 poraza. Porazi su posljedica slabijeg treninga zbog prisline karantene ali su se brzo trgnuli pobjedom u posljednjem kolu. Pobjeda protiv izravnog konkurenta Wiesbaden dvostruki dobitak za Dynamo koji se nada ostanku u 2. Bundesligi. Ukupno gledajući u zadnjih 5 utakmica osvojili su 9 bodova što nije loše za ekipu koja se nalazi na začelju. Dresden igra relativno dobro na domaćem terenu gdje su u 14 domaćih utakmica osvojili 17 bodova, gotovo 2/3 ukupnih bodova. 

Greuther Furth je do 20. kola izgledao kao izgledni kandidat za promociju ali slabija forma i pandemija korone dovela ih je do sredine ljestvice. U zadnjih 9 kola ostvarili su samo 1 pobjedu dok su u zadnjih 5 kola osvojili 3 boda iz 3 remija. Vjerojatno samo čekaju kraj sezone kako bi se što bolje pripremili za sljedeću sezonu. U posljednjem kolu su poraženi od Sandhausena što im je bio drugi poraz u 3 kola a drugi uzastopni na domaćem terenu. Osim što su pokvarili učinak na domaćem terenu, niti u gostima ne igraju dobro jer su u 14 gostujućih utakmica ostvarili samo 3 pobjede te osvojili 15 u gostima. Zadnje 3 gostujuće utakmice završile su identičnim rezultatom 1:1. 

Iako Dresden nije slavio u posljednjih 6 međusobnih utakmica, trenutne okolnosti im idu na ruku. Uhvatili su dobar ritam nakon karantene, imaju veći motiv u vidu ostanka u ligi dok je Greuther Furth upao u prosječnost i čeka kraj sezone. Očekujemo da Dresden ponovno uhvatiti zalet te ostvariti još jednu vrijednu pobjedu te dati nadu svojim navijačima. Igraju dobro na domaćem terenu dok Greuther Furth ima slabija izdanja u gostima. Očekujemo da će Dynamo iskoristiti domaći teren te svojom borbenošću izboriti najmanje bod ako ne i sva 3. Prognoza utakmice je azijski hendikep 0 (2.17 – unibet) na Dresden gdje se u slučaju remija ulog vraća. Ulog 4/10. TipBy:dutch.

 
Dynamo Dresden - Greuther Furth Klađenje