petak, 19. lipnja 2020.

Emmet J. – Burgos S. Klađenje

Jedina borba iz perolake kategorije je ujedno i sunaslovna borba večeri na UFC Fight Night koje će se održati u Las Vegasu. Pobjedu u borbi tražiti će Josh Emmet i Shane Burgos, dvojica atraktivnih boraca koja će prirediti pravu predstavu. Obojica su udarači tako da će udarci sijevati na sve strane. 


Josh Emmet dolazi iz Phoenixa koji je počeo sa hrvanjem da bi završio u mješovitim borilačkim vještinama. Na regionalnu scenu je stupio 2011.g. da bi se UFC-u pridružio 5 godina kasnije i 9 pobjeda u nizu. U debiju je pobijedio John Tucka, odradio je ukupno 9 borbi te ostvario pobjeda i doživio 2 poraza. Emmet je jedan od najsnažnijih udarača čije su zadnje 4 borbe završile nokautom. Nažalost za njega, jedan od tih nokauta je bio protiv Stephensa koji ga je nokautirao prije dvije godine. Nakon tog poraza ostvario je dvije pobjede nad Jonhsonom i Mektićem. Uz razorne udarce i solidnu borbu u parteru, Emmet je 8. borac u ovoj kategoriji te strpljivo čeka svoju šansu za borbu za naslov prvaka. 

Shane Burgos dolazi iz Bronxa, 6 godina je mlađi od Emmeta te je doživio samo 1 poraz u profesionalnoj karijeri. Iako dolazi iz zloglasnog njujorškog kvarta nije tipičan borac koji dolazi sa ulice. Burgos polako gradi karijeru, predan je cilju a to je uzeti naslov prvaka. Burgos je kompletan borac koji dobro kombinira boks sa borbom u parteru te je spreman na rušenje. Nakon 3 godine amaterskih borbi, profesionalno je počeo 2013.g. na regionalnoj sceni. Poziv u UFC je dobio 2016.g. te imao debi protiv Tiaga Silve nekoliko mjeseci poslije Emmeta. Nakon toga odradio je još 7 borbi gdje je ostvario 6 pobjeda i 1 poraz. Poraz je bio od Kattara nokautom u 3. rundi da bi nakon tog poraza ostvario 3 pobjede. 

Oba borca samouvjereno ulaze u borbu gdje će tražiti nastavak pobjedničke serije. Očekuje nas borba puna vatrometa jer oba borca vole otvorenu borbu i ne štede se u okršajima. Iako je Burgos tehnički bolji borac, mlađi je i brz borac, silovitost udarca može odlučiti borbu. Tako je bilo Burgosu protiv Kattara gdje se nije mogao oduprijeti silovitim udarcima. Slično očekujemo i u ovoj borbi gdje će Emmet snagom nadosmijestiti tehniku te slaviti protiv Burgosa. Iako je Burgos favorit na kladionicama, Emmet je odličan borac kojeg se ne smije podcijeniti. Očekujemo Emmetovu pobjedu te je prognoza borbe jedinica na Emmenta (2.15 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Emmet J. - Burgos S. Klađenje