ponedjeljak, 15. lipnja 2020.

Greuther Furth – Heidenheim Klađenje

I dok su neka prvenstva tek počela ili će početi, Bundesliga se polako bliži kraju. Ostala su neka otvorena pitanja što se tiče mjesta u samom vrhu i začelju gdje još ima nekih nedoumica. Arminia Bielefeld je gotovo izgledan kandidat koji će osvojiti direktnu promociju u Bundesligu dok će se za preostala 2 mjesta, što direktno što doigravanje za promociju, boriti HSV, Stuttgart i Heidenheim. Ostala su 3 kola do kraja te nas očekuje zanimljiva borba, a u ovom kolu Heidenheim gostuje kod Greuther Furth. 


Domaćin Greuther Furth je pomalo uspavano ušao u nastavak prvenstva nakon korona krize. Odigrali su 6 utakmica te osvojili 6 bodova ali jedinu pobjedu su ostvarili u posljednjem kolu protiv slabašnog Nurnberga. Greuther Furth se nalazi na 7. mjestu sa 42 boda te su poprilično sigurni. Teško da mogu 3. mjesta na ljestvici dok su osigurali ostanak, u nekim proračunima mogli bi biti najbolje plasirani na 5. mjestu dok bi u najgorem slučaju zauzeli 13. mjesto prvenstvene ljestvice. Na domaćem terenu su osvojili 23 boda u 15 domaćih utakmica ali su bez pobjede zadnje 3 utakmice pred svojim navijačima. 

Heidenheim ima veliku priliku ulaska u Bundesligu ali moraju nadoknaditi zaostatak za HSV-om i Stutgartom koji imaju bod tj. dva u odnosu na Heidenheim. Dosta će se odlučiti u sljedećom kolu gdje Heidenheim dočekuje HSV na domaćem terenu ali da bi bio konkurentan mora pobijediti Greuther Furth. U nastavku su osvojili 10 bodova iz 6 utakmica, doživjeli su 2 poraza i to oba na gostovanju, na trećem gostovanju su remizirali kod St. Paulia. Iako su zaredali sa nešto lošijim rezultatima u gostima, ukupno su osvojili 17 bodova iz 15 gostujućih utakmica. Protiv Greuther Furth imaju više pobjeda u međusobnim susretima a zadnja 3 susreta nisu primili pogodak gdje su ostvarili dvije pobjede. Posljednji put su poraženi od Greuther Furtha prije 3 godine. 

Pred gostima je velika utakmica, možda i odlučujuća za plasman među prve 3 ekipe 2. Bundeslige. Nakon Greuther Frutha imaju još dvije teške utakmice tako da imaju imperativ pobjede. Motiva ima neće nedostajati, igraju dobro protiv Greuther Furtha i mogu biti optimistični uoči ove utakmice. Očekujemo da će odlučno ući u dvoboj i tražiti pobjedu koja donosi vrijedna 3 boda. Domaćin je odavno zaključio sezonu, završiti će oko sredine ljestvice bez obzira na ishode u zadnje 3 utakmice. Stoga će biti teško motivirati igrače što će gosti znati iskoristiti. Očekujemo gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice dvojka na Heidenheim (2.18 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Greuther Furth - Heidenheim Klađenje