subota, 13. lipnja 2020.

Nurnberg – Greuther Furth Klađenje

Natjecanje u 2. Bundesligi polako se približava kraju te je na redu 6. kolo nastavka prvenstva nakon korona krize. U 31. kolu sastaju se domaćin Nurnberg i gosti iz Furtha gdje će domaćin tražiti pobjedu kojom će pokušati izbjeći opasnu zonu odnosno zonu ispadanja. Nurnberg je trenutno na 16. mjestu sa 33 bodova dok Greuther Furth ima 6 bodova više te su na zadovoljavajućem 10. mjestu prvenstvene ljestvice. 


Nurnberg je već duže vrijeme bez pobjede, 6 kola nisu upisali pobjedu a zadnja 4 susreta su remizirali. Poticajno može biti pozitivan rezultat odnosno remi u prošlom kolu na gostovanju kod vodeće Arminie Bielefeld. Na domaćem terenu Nurnberg nije uvjerljiv ponajviše jer su gotovo polovinu domaćih utakmica remizirali. Ostvarili su samo 3 pobjede te osvojili 16 bodova u 15 domaćih utakmica. Trenutno neriješeni rezultati obilježavaju ovu sezonu jer ih već imaju 12, i po tome su u vrhu sa još nekolicinom klubova. 

Greuther Furth je također 6 utakmica bez pobjede gdje su u nastavku odnosno zadnjih 5 kola, osvojili samo 3 boda. To je dovelo do pada na ljestvici tako da trenutno zauzimaju 10. mjesto prvenstvene ljestvice. I oni su dosta utakmica remizirali (9) ali su ostvarili više pobjeda od Nurnberga što je rezultat i većeg broja bodova. U gostima imaju isti učinak kao i Nurnberg na domaćem terenu, ostvarili su 3 pobjede, 7 remija i 5 poraza. 

Slijedi nam susret dviju podjednakih momčadi sa podjednakim formama i obje ekipe traže pobjedu nakon dužeg vremena. U takvim utakmicama odlučuje motiviranost pojedine ekipe a u ovom slučaju to je domaćin Nurnberg koji se bori za ostanak. Iako nisu direktno ugroženi, nalaze se blizu opasne zone i moraju osvajati bodove kako bi ostali u prvoligaškom društvu. U ovakvom nadmetanju podjednakih ekipa, prednost dajemo domaćinu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Nurnberg (1.95 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Nurnberg - Greuther Furth Klađenje