subota, 6. lipnja 2020.

Stamann C. – Kelleher B. Klađenje

Borba Cody Stamanna i Brian Kelleher svrstana je među preeliminarne borbe ovotjednog UFC250 koji se održava u Las Vegasu. Glavna borba večeri je okršaj nedodirljive Amande Nunes i Felicie Spencer u perolakoj kategoriji dok će u istoj muškoj kategoriji pobjedu tažiti Stamann i Kelleher. I ova će borba biti natrpana emocijama jer je Stamann prošli tjedan objavio da mu je preminuo mlađi brat. 


Stamann će biti pod velikim pritiskom nakon što je odlučio ne odustati od borbe protiv Kellehera unatoč obiteljskoj tragediji. Nedavno je medijima izjavio da je njegov mlađi brat bio njegov veliki navijača i da volio da postane UFC prvak. Cody će učiniti sve kako bi to i napravio tako da nije bilo govora o uzmaku. Stamann je 30-godišnji Amerikanac iz Michigana koji ima iskustvo u borilačkom odnosno hrvačkom sportu. Posjeduje pojas iz brazilske Jiu-Jitsu tako da se dobro snalazi i na parteru. Također je i vrlo dobar udarač koji zadaje više od 4 udaraca u minuti te je vrlo dobar u branjenju od rušenja. Stamann je počeo sa MMA borbama prije 10 godina ali je UFC-u pristupio nedavno, tek 2017..g kada je u debiju pobijedio Terrion Ware. U narednih 5 borbi ostvario je 3 pobjede, 1 poraz i 1 neodlučen. Upravo neodlučen ishod bio je u njegovoj posljednjoj borbi protiv Yadong Songa. 

Kelleher je također poznat u UFC-u te sa 33 godine možemo ga smatrati veteranom sa velikim i dugogodišnjim iskustvom. Kao profesionalac u MMA borbama počeo je 2011.g gdje je nastupio po raznim regionalnim federacijama. I on je pristupio UFC-u 2017.g. gdje je pobijedio Iuria Alcantaru u svom uvodnom meču. Nakon toga odradio je još 7 borbi gdje je ostvario 4 pobjede i doživio 3 poraza. Posljednji poraz od Montel Jacksona doživio je 2018.g. gdje je 2019.g. proveo oporavljajući od ozljede i nije imao niti jedan nastup. To se pokazalo dobrom odlukom jer ove godine ima dvije pobjede iz dvije borbe. Posljednju borbu je imao prije nepunih mjesec dana kada je pobijedio Hunter Azurea. Kelleher je također dobar udarač koji ima skoro 5 udaraca po minut. Također se dobro snalazi u izbjegavanju rušenja (84%) ali i on se dobro snalazi u parteru gdje od 21 ukupne pobjede 9 ih je ostvario prisilnom predajom. 

Iako je Stamann veliki favorit na kladionicama, biti će pod velikim pritiskom nakon velike obiteljske tragedije. Kelleher je i protiv Azurea bio autsajder te se vrlo dobro snašao u toj poziciji. Nakon tragedije dojma smo da nema prevelike razlike između boraca pa vidimo priliku kladiti se na Kellehera. Vidjeli smo već ranije da borci nakon nedavne tragedije (Smith) ili radosti (Miočić) lošije odrade sljedeći meč koji izgube fokus. Slično predviđamo i u ovoj borbi gdje Stamann pod naletom emocija neće biti fokusiran što će Kelleher znalački iskoristiti. Očekujemo pobjedu Kellehera te je prognoza utakmice dvojka na Brian Kellehera (3.25 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Stamann C. - Kelleher B. Klađenje