petak, 19. lipnja 2020.

WBA – Birmingham Klađenje

Ovog vikenda počinje natjecanje u engleskim ligama tako i Championship gdje je još ostalo 9 kola za odigrati. U prvom kolu nakon pandemija korona virusa sastaju se WBA i Birmingham gdje će WBA tražiti pobjedu kojom bi privremeno preuzeo vodeće mjesto na ljestvici. Naime, nalaze se na drugom mjestu sa bodom manje od Leedsa koji će svoju utakmicu igrati dan kasnije. Birmingham se nalaze u donjem dijelu ljestvice na 16. mjestu sa 47 bodova, čak 23 boda manje od WBA. 


WBA je u posljednje dvije utakmice bez pobjede gdje su osvojili samo bod te dozvolili Leedsu ta im preuzme vodeće mjesto na ljestvici. Bilićevi momci imaju priliku vratiti stvari na svoje mjesto ali moraju se vratiti pobjedama kojima bi potvrdili direktan ulazak u Premiership. Nedavno prije prekida eliminirani su iz FA Kupa tako da se do kraja sezone mogu skoncentrirati na osvajanje prva 2 mjesta. WBA je na domaćem terenu odigrao 18 utakmica gdje su ostvarili 31 bod, doživjeli su samo 3 poraza te imaju 36-23 ukupnu gol razliku. U zadnjoj domaćoj utakmici su poraženi od Wigana pa protiv Birminghama imaju priliku popraviti dojam jer „Plavci“ nisu slavili u West Bromwichu od 2005.g. 

Birmingham je bez pobjede već 5 utakmica gdje su osvojili samo 3 boda. Prekid zbog korone im je dobro došao kako bi konsolidirali redove te osvojili još koji bod što bi im jamčio ostanak u Championshipu. U posljednjoj utakmici prije prekida poraženi su na domaćem terenu od Readinga. Birmingham loše stoji protiv klubova iz vodeće trojke, među kojima je i WBA, gdje imaju 4 poraza. protiv WBA nemaju pobjedu u zadnjih 7 međusobnih susreta gdje su tek dvaput remizirali. Birmingham je u gostima odigrao 19 utakmica te ima više poraza nego pobjeda (7-6) na gostovanjima ali su neporaženi na zadnjih 7 gostovanja. 

WBA se želi pobjedom vratiti nakon prekida koji je trajao skoro 3 i pol mjeseca. Pred prekid su im se zaredale dvije loše utakmice te pobjedom žele vratiti prvo mjesto. Birmingham također nije bio u dobroj formi prije prekida gdje su osvojili samo 3 boda u 5 utakmica. Očekujemo da će WBA potvrditi kvalitetu i klasu protiv osrednje i prosječne ekipe iz Birminghama. Vjerujemo da gosti nemaju nekih ambicija pred kraj sezone što je još jedan razlog za pobjedu WBA. Očekujemo da će WBA ostvariti domaću pobjedu kojom će krenuti po prva 2 mjesta na ljestvici. Prognoza utakmice je azijski hendikep -0.75 na WBA (1.85 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

WBA - Birmiingham Klađenje