srijeda, 8. srpnja 2020.

AS Roma – Parma Klađenje

Roma na domaćem terenu dočekuje Parmu te se nada prekidu negativne serije koja traje nekoliko kola. Domaćin je trenutno na 6. mjestu sa 48 bodova dok je Parma smještena oko sredine ljestvice, točnije na 12. mjestu sa 39 bodova. 

Roma je u kratkom vremenu došla od kandidata za Ligu prvaka do kandidata koji se bori za Europa ligu. Umjesto borbe za 4. mjesto sada moraju očuvati mjesto što vodi u Europa ligu a opasno ugrožavaju Milan i Napoli koji su u daleko boljoj formi. Roma je u nastavak ušla pobjedom nad Sampdoriom i očekivao se nastavak dobrih igara i pritisak na Atalantu. Međutim, što zbog ozljeda i kartona, što zbog lošije forme, Roma je zaredala sa 3 uzastopna poraza. Poraženi su od direktnih konkurenata Milana i Napolia te Udinesea. Protiv Parme imaju priliku vratiti se pobjedama kako bi osigurala europske utakmice sljedeće sezone. Na domaćem terenu Roma igra solidno, imaju 7 pobjeda iz 15 utakmica, osvojili su 24 bod uz 28-22 gol razliku. Problem im je nesigurna obrana pogotovo kada nema Smallinga i Santona zbog ozljeda, što su jedini izostanci kod domaćina. 
Parma je također u negativnoj seriji sa 3 uzastopna nesretna poraza (Inter, Verona i Fiorentina). Dva su poraza doživjeli na domaćem terenu dok su porazom u gostima prekinuli niz od 4 utakmice bez izgubljenog susreta u gostima. Parma je u nastavku odigrala 5 utakmica, osvojili su 4 boda što je dostatno samo za sredinu ljestvice. U tim utakmicama su postigli najmanje pogodak ali uspjeli su i primiti pogodak više što je posljedica da nisu osvojili više bodova. I oni su u jednoj trenutku bili pretedent za 6. mjesto ali su ih ovi porazi osudili na osrednjost. Parma u gostima ima po 5 pobjeda, remija i poraza uz 22-24 gol razliku. 
Obje ekipe sa 3 uzastopna poraza ulaze u međusobni dvoboj što znači da im forma nije baš dobra, Istina, Roma je imala jače suparnike od Parme ali nisu uspjeli osvojiti niti bod mada su po kvaliteti trebali. Sada imaju priliku za iskupljenje kada igraju protiv osrednje Parme. Kvaliteta je na njihovoj strani kao i međusobni susreti gdje Roma ima samo 1 poraz u 23 domaće utakmice protiv Parme. Očekujemo da će se Roma trgnuti iz letargije sa pravom reakcijom igrača te nastaviti sa dobrim igrama koji su pokazivali većim dijelom sezone. Očekujemo domaću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -1 na Romu (1.97 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch. 
AS Roma - Parma Klađenje