četvrtak, 2. srpnja 2020.

Atalanta – Napoli Klađenje

Utakmica Atalante i Napolia jedna je od najzanimljivijih koja se igra ovog tjedna jer je to dvoboj dviju ekipa koje su trenutno u odličnoj formi. Domaćina Atalanta zauzima 4. mjesto sa 57 bodova dok Napoli ima 12 bodova manje zauzimajući 6. poziciju na prvenstvenoj ljestvici. 


Atalanta je uz Juventus, pa i Lazio i Napoli, jedna od trenutno najboljih ekipa Serie A. Igraju odlično, uhvatili su pozitivan ritam zbog kojeg imaju 8 pobjeda u nizu svih natjecanja, od toga 6 u Serie A. Iako su zadnje dvije utakmice protiv Lazia i Udinesea bile rezultatski guste, pokazali su karakter te uspjeli ostvariti nove pobjede i nove bodove. Na domaćem terenu imaju 8 pobjeda, osvojili su 26 bodova iz 14 utakmica uz 40-22 gol razliku. U zadnje 3 domaće prvenstvene utakmice ostvarili su 3 pobjede gdje su redom pobijeđivali Romu, Sassuolo i Lazio. U susretu protiv Napolia neće biti suspendiranog Malinovskyog te ozlieđenog Palomina. 

Napoli u odličnoj formi ide na gostovanje kod Atalante te vrlo opušteno mogu odigrati do kraja prvenstva. Naime, nedavno su osvojili Kup čime su stekli pravo igranja u Europa ligi sljedeće sezone tako da im jedini cilj ove sezone može biti napad na 4. mjesto, koje vodi u Ligu prvaka a trenutno drži upravo Atalanta. Gattuso je uspio povezati konce unutar momčadi te su nedavno eliminirali vodeći dvojac u Kupu a pozitivnu seriju prebacili su na prvenstvo gdje trenutno imaju 5 pobjeda u nizu. U tih 5 utakmica primili su samo 3 pogotka što znači da su uspjeli konsolidirati obranu koja je postala granitna. A upravo to može biti odlučujuće protiv Atalante koja je najefikasnija ekipa Serie A sa 80 postignuta pogotka u 28 utakmica. Napoli će igrati u najjačem sastavu gdje jedino neće biti ozlijeđenog Allana. 

U međusobnim dvobojima su ove dvije ekipe podjednake, nešto je uspješniji Napoli, pogotovo u zadnje vrijeme. U zadnjih 6 međusobnih susreta Napoli je ostvario 3 pobjede od kojih su dvije bile u gostima. Atalanta je u odličnoj formi već duže vrijeme ali vidi se mali pad, ne pobjeđuju uvjerljivo kao inače te su pokazali nešto slabiju formu u obrani. Ukoliko im netko može nauditi to je svakako Napoli koji je nakon osvajanja Kupa nastavio sa pobjedama i u Serie A. dojma smo da mogu zaustaviti domaćine u njihovom pobjedničkom nizu te uzeti barem bod, ako ne i sva 3. Očekujemo da će Napoli ostati neporažen te je prognoza utakmice azijski hendikep +0.5 na Napoli (1.76 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Atalanta - Napoli Klađenje