subota, 18. srpnja 2020.

QPR – Millwall Klađenje

Englezi su blizu kraja prvenstva, ostala su još 2 kola do kraja Championhipa gdje još traje borba za promociju ali i ostanak. Jedan od klubova koji se bori za promociju je Millwall koji igra u gostim kod QPR-a. Domaćin QPR se nalazi u donjem dijelu ljestvice na 16. mjestu sa 54 boda dok je Millwall 7. sa 65 bodova. 


Iako se nalazi u donjem dijelu ljestvice QPR je u sigurnoj zoni odnosno u slučaju gubitka bodova u obje preostale utakmice i dalje će igrati u Championshipu. Nastavak sezone nakon korona virusa odigrali su prilično loše sa samo jednom pobjedom i 4 osvojena boda iz 7 utakmica. Doživjeli su čak 5 poraza u tih 7 utakmica što je dokaz da su igrači QPR-a već na godišnjem. Ipak, još moraju odraditi dvije utakmice koje će odigrati prilično demotivirani. QPR je na domaćem terenu ostvario 8 pobjeda u 22 utakmice, osvojili su 29 bodova uz 38-39 gol razliku. Međutim, zadnje 4 domaće utakmice su bez pobjede gdje imaju 3 poraza u nizu, posljednji put su pobijedili Derby na domaćem terenu prije 4 mjeseca. 

Millwall je jedan od kandidata za osvajanje 6. mjesta, posljednjeg što vodi u doigravanje za promociju. Ali da bi ostali u utrci za to mjesto moraju ostvariti pobjede u zadnja 2 kola te čekati kiks Cardiffa. Razlika između 2 kluba je 2 boda ali kako igraju u posljednje vrijeme mogli bi sa pobjedama završiti sezonu. Millwall je u zadnje 4 utakmice ostvario 3 pobjede, a neporaženi su zadnja 4 kola. U gostima su ostvarili 7 pobjeda, 7 remija i 8 poraza uz 30-36 gol razliku. Ipak, poboljšali su formu u gostima gdje su neporaženi zadnja 4 gostovanja osvojivši 10 bodova. Štoviše, u zadnjih 14 gostovanja doživjeli su samo 2 poraza, ostvarili su 7 pobjeda, 9 utakmica nisu primili pogodak a ukupno su primili 7 golova. Zadnja 4 gostovanja nisu primili pogodak i to kod Nottinghama, Barnsleya, Charltona i na zadnjem gostovanju kod Hulla. 

Iako su rezultati u zadnjih nekoliko međusobnih susreta išli na stranu QPR-a, ova utakmica je bliže gostima. Pokazali su dobru formu u nastavku što im je donijelo borbu za mjesto što vodi u doigravanje za promociju. Očekujemo da će Millwall nastaviti u istom ritmu te ostvariti još jednu vrijednu pobjedu. Domaćin QPR je poprilično demotiviran te igraju samo za svoj ponos ali pitanje je da li im je to dovoljno. QPR je zakazao u realizaciji, postali su neefikasni pogotovo u nastavku sezone. Očekujemo još jednu gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice dvojka na Millwall (2.00 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

QPR - Millwall Klađenje