nedjelja, 26. srpnja 2020.

SPAL – Torino Klađenje

Posljednje plasirani SPAL na svom stadionu dočekuje Torino koji se još bori za osiguravanje mjesta što im jamči i sljedeću sezonu u Serie A. Domaćin je uvjerljivo zadnji sa 19 bodova dok je Torino na 16. mjestu sa 38 bodova odnosno 6 bodova više od zone ispadanja. 


SPAL je u posljednja 2 kola potvrdio odlazak u Serie B ali to nije nikakva novost jer su već dulje vrijeme igrali očajno. U nastavku su odigrali 9 utakmica gdje su uspjeli osvojiti samo 1 bod. Trenutno imaju 6 poraza u nizu a posljednji protiv Rome je bio dosta bolan jer su demolirani rezultatom 6:0. Samo protiv Cagliaria su primili 1 pogodak dok su u ostalih 8 utakmica primili najmanje 2 pogotka. Na domaćem terenu su ostvarili dvije pobjede, osvojili su 9 bodova u 17 domaćih utakmica. U zadnjih 14 domaćih utakmica osvojili su samo 3 boda dok u zadnja 3 domaća susreta samo bilježe poraze. Protiv Torina neće igrati suspendirani Bonifazi te ozlijeđeni Berisha, Castro, Sala i Cerri. 

Torino je blizu osiguravanja prvoligaškog statusa jer imaju 6 bodova prednosti u odnosu na Lecce. Ova sezona je za zaborav ali treba još odraditi samu završnicu te se onda posvetiti planiranju sljedeće sezone. Torino je u posljednjoj utakmici remizirao sa Veronom dok je u posljednjoj gostujućoj utakmici poražen kod Fiorentine. Ove sezone su slabo igrali u gostima, ostvarili su samo 4 pobjede u 17 utakmica dok su doživjeli čak 12 poraza a trenutno imaju 8 u nizu. Ipak, protiv slabog SPAL-a imaju priliku malo popraviti statistiku ali i potvrditi ostanak u ligi. U nastavku su odigrali 10 utakmica gdje su osvojili 11 bodova uz 5 poraza. Ipak, u zadnjih nekoliko susreta su pokazali poboljšanje forme, barem protiv slabijih ekipa. Kod Torina nedostupni su ozlijeđeni De Silvestri i Baselli. 

SPAL je već na godišnjem, što i pokazuju u zadnjim utakmicama. Torino ima priliku potvrditi ostanak ali i prekinuti niz od 8 uzastopnih gostujućih poraza u nizu. Torino je uspješniji u međusobnim susretima te očekujemo da to pokažu i u ovom susretu. Očekujemo pobjedu kvalitetnije ekipe a to je u ovom slučaju Torino. Trenutno su u nešto boljoj formi, imaju više fokusa pa i motiva. Očekujemo da će opravdati ulogu favorita te očekujemo uvjerljivu pobjedu na ovom gostovanju. Prognoza utakmice je azijski hendikep -1 na Torino (1.80 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

SPAL - Torino Klađenje