subota, 11. srpnja 2020.

Volkanovski A. – Holloway M. Klađenje

Sunaslovna borba večeri u perolakoj kategoriji revanš je između Aleksandra Volkanovskog i Maxa Hollowaya. Ova dva borca susrela su se krajem prošle godine kada je Volkanovski iznenađujućom pobjedom oduzeo pojas Hollowayu. Odmah su dogovorili revanš kako bi ustvrdili tko je najbolji borac perolake kategorije. 


Volkanovski je bivši profesionalni igrač ragbija i australski prvak grčko-rimski stilom koji odlično plovi UFC-om. U revanšu protiv Hollowaya, kojem je oduzeo naslov prvaka perolake kategorije, imati će i prvu obranu naslova. Postao je jedan od najboljih boraca koji će imati još puno pokazati u sljedećim borbama. Prije dolaska u UFC imao je 14 borbi po raznim regionalni australskim organizacijam gdje je imao 13 pobjeda i 1 poraz. U UFC je ušao 2016.g. gdje je u debiju porazio Yusuke Kasuye te nakon toga ostvario još 7 pobjeda. Pobjeđivao je Darren Elkinska, Chad Mendesa, Jose Aldoa te u posljednjoj borbi Max Hollowaya. Protiv Hollowaya je odradio odličan posao kada ga je udarcima po nogama ograničio kretanje po oktagou što se pokazalo dobitnom kombinacijom. Ima jaku hrvačku pozadinu ali i točno plasirane snažne udarce. Morati će poraditi na taktici kako bi došao do druge pobjede nad Hollowayem. 

Max Holloway je rano ušao u UFC gdje je odradio 22 borbe, prije toga je imao 4 borbe na regionalnoj sceni. Imao je debi protiv Dustina Poirera koji ga je pobijedio prisilnom predajom a imao je i borbe protiv McGregora, Pettisa i Alda koji su legende borbi mješovitih vještina. Holloway je iznenađujuće izgubio naslov protiv Volkanovskog što mu je bio drugi poraz u zadnja 3 susreta. Nakon što je osvojio naslov protiv Jose Alda, uspješno je obranio naslov protiv Ortege. Imao je izlet u laku kategoriju kada se suprostavio Dustinu Poirieru u borbi za naslov u toj kategoriji ali je poražen odlukom sudaca. Nakon toga je obranio naslov u perolakoj kategoroji a onda je došao okršaj sa Volkanovskim. Holloway je odličan poraz kojeg odlikuje brzi i precizni udarci, odlična kardio sprema te obrana od rušenja. 

U revanšu očekujemo još jedan dobar okršaj ove dvojice boraca u naslovu za titulu perolake kategorije. Očekujemo da će Holloway izvući pouke iz prošle borbe te se prilagoditi borbi kako bi vratio naslov u svoje ruke. Holloway je kompletniji borac koji zadaje teške i precizne udarce. Svakako će morati izbjeći udarce u noge te borbu u parteru gdje se bolje snalazi Volkanovski. Očekujemo da će kao i u prvoj borbi Holloway imati više udaraca u tijelo i glavu te da bi ovaj put odluka mogla otići na njegovu stranu. Očekujemo izjednačenu borbu ali pobjedu Hollowaya te je prognoza borbe dvojka na Max Hollowaya (2.80 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:mma. 

Volkanovski A. - Holloway M. Klađenje