srijeda, 22. srpnja 2020.

Wigan – Fulham Klađenje

Posljednje kolo Championshipa donosi nam nekoliko zanimljivih utakmica gdje se klubovi bore za direktnu promociju ali i ostanak u ligi. Jedan od takvih dvoboja je okršaj domaćeg Wigana i Fulhama. Iako se domaćin nalazi na 13. mjestu sa 58 bodova prijeti im oduzimanje 12 bodova čime bi došli u zonu ispadanja. S druge strane, Fulham je na 4. mjestu sa 2 boda manje od drugoplasiranog WBA koji brani izravnu promociju u Premiership sljedeće sezone. 


Iako se nalazi oko sredine ljestvice Wigan je u strahu od ispadanja zbog prijetnje oduzimanja 12 bodova. Čekaju odluku ali moraju maksimalno odraditi kako bi imali šanse za ostanak u slučaju oduzimanju bodova. Trenutno imaju 10 bodova više od zone ispadanja te im protiv Fulhama igra samo pobjeda. Wigan igra dobro, imaju tek 1 poraz u zadnjih 14 kola dok su zadnjih 7 domaćih utakmica bez poraza od čega imaju 4 pobjede u nizu. Zadnjih 6 domaćih utakmica nisu primili pogodak što govori kako su dosta pojačali obrambeni dio ekipe. U posljednjoj domaćoj utakmici pobijedili su posljednji Hull sa visokih 8:0. Ukupno su odigrali 22 utakmice na domaćem terenu gdje su ostvarili 10 pobjeda, 6 remija i 6 poraza uz 32-22 gol razlikom. 

Fulham je u igri za drugo mjesto ali ne ovisi samo o sebi nego o WBA i Brentfordu. Imaju najmanje šanse za drugo mjesto ali dok god postoji nada vrijedi igrati. Nakon poraza od Leeeds zaredali su 6 utakmica bez poraza gdje su ostvarili 5 pobjeda i remi. Od toga su dvije pobjede bile u gostima (QPR, Nottingham) dok su protiv WBA remizirali u gostima. Protiv Wigana im je potrebna pobjeda tako da očekujemo još nastavak dobre serije. Fulham je u gostima ostvario 8 pobjeda uz 9 remija i samo 5 poraza. U zadnjih 11 gostujućih utakmica doživjeli su samo 1 poraz (Leeds) dok su većinu susreta remizirali (6). Fulham je 18 utakmica neporažen protiv Wigana, posljednji put je poražen davne 2006.g. 

Zanimljivo posljednje kolo nas očekuje u Championshipu gdje je poznato samo prvak, Leeds. Fulham i Wiganu trebaju pobjede kako bi ostali u utrci za izravan plasman odnosno ostali u ligi kad je u pitanju Wigan. Fulham je protiv Wigana neporažen 14 godina, u zadnjih 15 gostovanja kod Wigana doživjeli su tek 2 poraza a najviše susreta su odigrali neriješeno (10). Obje ekipe su u vrlo dobroj formi, nešto bolje je Fulham koji je u zadnjih 6 utakmica osvojio 13 bodova. Iako su bodovi potrebni objema ekipa, bliže osvajanju sva 3 boda su gosti koji su kvalitetnija ekipa. Neriješeni ishod se najviše ponavljao u njihovim susretima pa je stoga i opreznija prognoza u vidu azijskog hendikepa 0 (1.91 – bet365) na Fulham, gdje se u slučaju remija ulog vraća. Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Wigan - Fulham Klađenje