subota, 26. rujna 2020.

Birmingham – Rotherham Klađenje

U 3. kolu Championshipa Birmigham na svom stadionu dočekuje novopridošlog Rotherhama. Domaćin je bio prilično uspješan u prva 2 kola tako da se sa 4 osvojena boda nalazi na 7. mjestu dok je Rotherham sa 3 boda na 15-om mjestu prvenstvene ljestvice.


Birmingham je prošle sezone plesao na rubu te su završili sa samo 2 boda iznad zone ispadanja. Upravo zbog lošije prošle sezone imaju negativan niz gdje su u zadnjih 16 utakmica ostvarili samo jednu pobjedu. Ta jedina pobjeda je ostvarena ove sezone pod novim trenerom Karankom koji je naslijedio momčad punu pesimizma. Iako su prošla tek 2 kola, vidi se napredak Birminghove momčadi koja je u prvom kolu pobijedila Brentford dok su u prošlom kolu remizirali kod Swansea. Vidi se napredak u obrani gdje nisu primili pogodak u prva 2 kola, a možemo očekivati nastavak te serije. Karanka je transformirao Birmingham te bi u slučaju još jedne pobjede, dao navijačima priliku za optimizam i možda plasman među prvih 6 ekipa Championshipa.


Rotherham je kao drugoplasirana ekipa League One izborila izravan plasman u Championship iako je prvenstvo prekinuto 9 kola prije kraja. U premijernom nastupu bili su uspješni protiv dojučerašnjeg suparnika u League One, Wycombea kojeg su pobijedili u gostima. U prošlom kolu poraženi su na domaćem terenu od Millwalla koji nije imao popusta prema novopridošlicama. Rotherhamu predviđaju donji dio ljestvice, možda i borbu sa ostanak te je na njima da razuvjere kritičare. Protiv Millwalla su primili samo 1 pogodak što ukazuje da su obrambeno još dobro prošli. Protiv Birminghama neće biti ozlijeđenih Robinsona i Tilta, upitan je Clarke.


Birmingham je izgubio samo 1 u zadnjih 15 međusobnih susreta protiv Rotherhama gdje su ostvarili 8 pobjeda i 6 remija. Jedinu pobjedu je Rotherham ostvario upravo u Birminghamu 2015.g. ali teško da može ponoviti taj uspjeh. Birmingham je u prva 2 kola imao opasnije suparnike pa je osvojio 4 boda te je lagani favorit protiv Rotherhama. Očekujemo da će domaćin opravdati tu ulogu favorita te sa još jednom pobjedom najaviti pohod na sam vrh. Rotherham će se mučiti sa neefikasnošću te ne vidimo ih da mogu zaprijetiti domaćinu. Prognoza utakmice je pobjeda domaćina, možda i minimalna, odnosno jedinica na Birmingham (2.25 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Birmingham - Rotherham Klađenje