nedjelja, 27. rujna 2020.

Dijon – Montpellier Klađenje

U  5. kolu Ligue 1 posljednja ekipa prvenstva Dijon dočekuje na svom stadionu Montpellier. Nisu osvojili niti boda što je ih, naravno, prikovalo za dno ljestvice dok je Montpellier pri vrhu, na vrlo dobrom 4. mjestu sa 9 bodova.


Dijon je vrlo loše ušao u novu sezonu izgubivši sva 4 susreta koliko su odigrali. Gubili su od Angersa, Lyona, Bresta i u posljednjem kolu od Strasbourga. Osim gubitka svih bodova isto loš rezultat je neefikasnost jer su dosad postigli samo pogodak. primili su 8 pogodaka u 4 susreta odnosno primaju 2 pogotka/utakmici. Iako je prvenstvo maloprije počelo, Dijon je već u opasnoj situaciji jer daljnji gubitak bodova značila bi rana eliminacija iz Lige 1. Jedina pozitivna stvar je da igraju dobro protiv Montpelliera, osim zadnje utakmice kada su poraženi, jer su neporaženi u 8 susreta prije ranije spomenutog. U tim susretima pobijedili su samo dvaput dok su čak 6 utakmica remizirali. Protiv Montpelliera neće biti ozlijeđenih Baldea i Benzia.


Montpellier je u potpunosti iskoristio domaći terenu te se nalaze na odličnom trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Nakon poraza kod Rennesa u prvom kolu, uslijedila su 3 domaće utakmice gdje su pobjeđivali Nice, Lyon i Angers. Postigli su 9 pogodaka u te 3 utakmice a posebno su bili raspucani protiv Angersa kojem su postigli 4 gola. Eventualnom pobjedom vratili bi se na drugom mjesto sa samo bodom manje od vodećeg Rennesa. Montpellier je nastavio sa lošim igrama u gostima iz prošle sezone tako da sada imaju niz od 5 poraza na gostovanjima. Ipak, nakon 3 uzastopne pobjede Montpellier će nastojati prekinuti taj negativni niz i nastaviti pobjednički niz. Nemaju problema sa izostancima tako da će nastupiti u najjačem sastavu.


Iako je Montpellier odigrao nekoliko slabijih utakmica na zadnjih 5 gostovanja, dojma smo da bi se to mogli promijeniti. Igraju protiv Dijona koji još nije osvojio bod a postigli su samo 1 pogodak tako da ne predstavljaju opasnost za ostale klubove. Montpellier je bio efikasan na domaćem terenu i vjerujemo da tu napadačku formu mogu prenijeti na ovo gostovanje. Očekujemo da će gosti pobijediti Dijon, drugi put zaredom, te nastaviti pobjednički niz kojem će se vratiti na drugo mjesto. U boljoj su formi, razigrani i efikasni te očekujemo gostujuću pobjedu, odnosno prognoza utakmice je dvojka na Montpellier (1.80 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Dijon - Montpellier Klađenje