nedjelja, 13. rujna 2020.

Lille – Metz Klađenje

Prva nedjeljna utakmica okršaj je između Lille i Metza. Domaćin je odigrao dvije utakmice, osvojio 4 boda te se nalaze na 6. mjestu dok su gosti sa jednom odigranom utakmicom bez bodova na 16. mjestu prvenstvene ljestvice. Moguće da će kola biti nepotpuna zbog odgođenih utakmica uzrokovane koronom tako da nas plasmani u nekim slučajevima mogu i prevariti. Što nije u ovom slučaju. 


Lille je prije nekoliko godina bio blizu ispadanja ali zadnje dvije sezone su odigrali odlično završivši na 3. odnosno na 4. mjestu. I ove će sezone biti konkurenti za najviše pozicije tako da očekujemo određeni broj bodova, pogotovo na domaćem terenu. Odigrali su dvije utakmice gdje su remizirali sa Rennesom na domaćem terenu dok su u posljednjem kolu remizirali sa Reimsa. Postigli su 2 pogotka koja su djelo Bambe koji je uhvatio odličnu formu te će Lille moći računati na njega i u narednim utakmicama. Lille je vrlo jak u obrani, prima malo pogodaka, pobjede su u većini slučajevima minimalne ali su ipak uspješni i marljivo osvajaju bodove. U zadnjih 7 odigranih prvenstvenih utakmica samo su u jednoj utakmici primili gol. Lille je posebno uspješan na domaćem terenu gdje rijetko gubi bodove pa i utakmice. U zadnjih 2 domaće utakmice imaju samo 3 poraza a čak 18 pobjeda. 


Metzu će, gledajući realni, i druga povratnička sezona biti naporna i iscrpljujuća od borbe za sredinu ljestvice. Porazom su ušli u sezonu nakon što je utakmica prvog kola protiv PSG-a odgođena. Na domaćem terenu izgubili su od Monaca iako su imali veliki broj udaraca i prikazali dobru igru. Dobru igru su prikazivali i u drugom dijelu prošle sezone koja je naglo prekinuta. Neporaženi su u zadnjih 5 gostujućih utakmica te se nadaju da bi slično mogli prikazivati i u novoj sezoni. 


Lille igra dobro protiv Metza, pogotovo na domaćem terenu gdje u zadnjih 13 utakmica u Lilleu imaju tek 1 poraz. Lille je i ove sezone postavio visoke ciljeve koje se nada ispuniti a za to su im potrebne pobjede. Pogotovo na domaćem terenu i protiv slabijih momčadi, kao što je slučaj sa Metzom. Očekujemo da će domaća ekipa nastaviti sa dobrim igrama na svom stadionu, pa i bez navijača, te očekujemo domaću pobjedu. Bamba je pokazao da je u odličnoj formi pa očekujemo i njegov doprinos još jednoj pobjedi. Očekujemo domaću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.75 (1.75 – bet365) na Lille. Ulog 4/10. TipBy:dutch. 

Lille - Metz Klađenje