četvrtak, 3. rujna 2020.

Nizozemska – Poljska Klađenje

Prvu utakmicu skupine 1 u grupi A odigrati će u Amsterdamu domaćin Nizozemska i Poljska. Drugi par ove skupine čine Italija i BiH tako da nas očekuju zanimljivi dvoboji u borbi za prvo mjesto. Obje ekipe su uspješno odradile kvalifikacije za predstojeći Euro te se nadaju nastavku dobrih igara i u ovom natjecanju. 


Nizozemska je finalist prošlogodišnjeg natjecanja kada su u finalu poraženi od Portugala. Bili su prvi u skupini sa Francuskom i Njemačkom te u polufinalu pobijedili Engleze. Nakon dobro odigrane Lige nacija, formu su prebacili u kvalifikacije za Euro gdje su se uspješno kvalficirali iza Njemačke. Doživjeli su samo 1 poraz (Njemačka) te ostvarili 6 pobjeda od čega 5 u zadnjih 6 utakmica. Bili su vrlo efikasni u kvalifikacijama gdje su postigli 24 pogotka odnosno u prosjeku 3 pogotka po utakmici. Nizozemci se ponovno dižu nakon neuspjelih kvalifikacija i propuštanja zadnja 2 natjecanja. Upravo kada su uhvatili momentum došlo je do odlaska izbornika Koemana koji je preuzeo Barcelonu prije mjesec dana. Momčad je trenutno preuzeo Dwigh Lodewages koji će se nastojati predstaviti u najboljem svjetlu na domaćem terenu. Nizozemci imaju podosta izostanaka pogotovo u obrani tako da u ovoj akciji nema de Ligta, Blinda, Proppera, Vilhena a prema zadnjim informacijama i de Vrija. 


Poljska također nije odigrala natjecateljsku utakmicu od studenog prošle godine kada su odigrali posljednju utakmicu kvalifikacija. I oni su se kvalificirali na Euro ispred Austrije, Sj. Makedonije, Slovenije, Izraela i Latvije. Ostvarili su 8 pobjeda, 1 remi i 1 poraz uz 18 postignutih golova. Trenutno imaju niz od 4 uzastopne pobjede gdje su postigli čak 10 golova. U prošlom izdanju Lige nacija nisu se dobro proslavili, bili su posljednji u skupini sa Portugalom i Italijom gdje su osvojili tek 2 boda. Iako su trebali ispasti u rang niže, došlo je do promjene natjecanja tako da su i ove sezone u najjačoj grupi. Poljaci se polako dižu zadnjih godina što su pokazali pojavljivanjima na zadnja 2 natjecanja. Sljedeće Euro će im biti treće uzastopno natjecanja što je dokaz dobre forme poljske reprezentacije. Iako u naredne dvije utakmice neće biti glavnog igrača i strijelca Lewandowskog, koji je dobio poštedu nakon osvajanja Lige prvaka, Poljaci su pokazali da su opasni i bez njega. 


Obje ekipe se nadaju uspješnom startu ovog natjecanja tako da nas očekuje zanimljiva utakmica jer obje ekipe imaju veliki napadački potencijal. Nizozemci imaju podosta izostanaka u zadnjoj liniji što daje šansu poljskim napadačima. Nizozemska u zadnjim kvalifikacijama nije samo na jednoj utakmici postigla pogodaka dok su također samo jednu utakmicu odigrali sa manje od 3 pogotka. Slično je odigrala i Poljska gdje nisu postigli pogodak u samo dvije utakmice od 10 odigranih a 4 utakmice su odigrali sa više od 3 pogotka. Očekujemo da će obje ekipe biti na visini zadatka te odigrati međusobnu utakmicu sa puno golova. Stoga je prognoza utakmice kombinirana oklada gdje će obje ekipe postići pogodak te će biti više od 2.5 gola na utakmici (2.62 – bet365). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Nizozemska - Poljska Klađenje