četvrtak, 3. rujna 2020.

Norveška – Austrija Klađenje

Zanimljiva nas utakmica očekuje na Ullevaal stadionu gdje će Norveška dočekati Austriju u prvoj utakmici skupine 1 grupe B. Osim ove dvije reprezentacije još su tu i Sj. Irska i Rumunjska tako da nas očekuje vrlo zanimljive utakmice izjednačenih protivnika. 


Norveška se nalazi u tranziciji te se pojavljuju mladi igrači koji već polako postaju nosioci norveške momčadi. To su u prvom planu Realom Odegaard i Borussijin Haaland koji su pokazali ta će biti pravi tandem u budućnosti. Norveška je u jakoj skupini sa Španjolskom, Švedskom, Rumunjskom, Farskim otocima i Maltom zauzela treće mjesto i propustila izravan plasman na završni turnir. Ipak, imaju šansu kvalificirati se na turnir kroz dodatno doigravanje koje ih očekuje za mjesec dana protiv Srbije. U tim kvalifikacijama Norveška se pokazala kao čvrsta momčad kojoj su nedostajali nekoliko pobjeda kako bi napravili iznenađenje. Imali su 4 pobjede, čak 5 remija i samo 1 poraz u kvalifikacijama. Ipak, bili su vrlo efikasni te su postigli pogodak u svakoj utakmici kvalifikacija a samo 3 utakmice protivnici nisu postigli pogodak. Kvalifikacije su samo nastavak dobre forme iz prošlog izdanja Lige nacije gdje su bili stavljenu u Grupu C ali su pobjedom u skupini zaslužili promociju. Bili su bolji od Bugarske, Cipra i Slovenije. Za ovaj susret nedostupni su Odegaard i Midtsjo tako da će se Haalandu najvjerojatnije priključiti napadač Crystal Palacea Sorloth. 


Za razliku od Norveške, Austrija je izborila direktan plasman na Euro zahvaljujući osvajanju drugog mjesta iza Poljske, Sj. Makedonije, Slovenije, Izraela i Malte. I oni su bili vrlo efikasni u tim utakmicama gdje samo u tri kvalifikacijske utakmice nisu postigli pogodak. Više od polovice su odigrali sa najmanje 3 pogotka na utakmici te su pokazali i nedostatke u obrambenom dijelu. Austrija je u posljednjoj utakmici kvalifikacija porazom od Latvije prekinula niz od 7 utakmica bez poraza gdje su ostvarili čak 6 pobjeda u kojima su postigli najmanje 1 pogodak. Austrija je u prošlom izdanju Lige nacija osvojila drugo mjesto skupine 3 grupe B iza BiH a ispred Sj. Irske. Austrijanci će na ovo gostovanje bez Alabe, koji je kao član pobjednika Lige prvaka dobio dodatne dane za odmor, Lazara, Kainza, Laimera i Arnautovića. 


Obje ekipe su u dobroj formi, pogotovo napadačkoj gdje ne propuštaju kazniti suparničke pogreške u obrani. Očekujemo nastavak njihove efikasne igre i postizanju pogodaka kao na tekućoj traci. Dojma smo da pobjeda može otići na obje strane ali zasigurno niti jedna momčad neće pasti bez „ispaljenog metka“. Stoga očekujemo pogotke u ovom izjednačenom susretu tako da je prognoza utakmice da obje ekipe postižu gol na utakmici (1.92 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Norveška - Austrija Klađenje