subota, 19. rujna 2020.

Norwich – Preston Klađenje

Norwich u 2. kolu Championshipa ide po drugu uzastopnu pobjedu kojom bi potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za povratak u Premier League. Igraju protiv Preston koji je izgubio prvu utakmicu te se nalazi zajedno sa grupom klubova bez bodova.


Norwicha smatraju najvećim favoritom za povratak u Premier League ali to moraju pokazati na terenu. Prošle sezone su igrali prvoligaški nogomet ali nakon što su zauzeli posljednje mjesto moraju odraditi sezonu u Championshipu. Norwich je imao najviše promocija iz Championshipa u Premier League u zadnjih 10 godina tako da imaju dosta iskustva kako se ekspresno vratiti. Iako su eliminirani iz Liga kupa porazom od Lutona, u prvom kolu su pobijedili Huddersfield na gostovanju. Bila je to teško izborena pobjeda ali tako će im biti cijele sezone, na što su njihovi igrači već navikli. Nisu uspjeli iskoristiti dominaciju koju su imali ali su na kraju ipak uspjeli savladati nezgodnog domaćina.


Preston je u prvom kolu poražen od Swansea na domaćem terenu, i to prilično zasluženo. Gosti su iskoristili svoje prigode dok su se domaćini mučili. Priliku za iskupljenje imali su u drugom kolu Liga kupu gdje su u gostima porazili Derby. Iako su igrali u kombiniranim sastavima, to ne umanjuje pobjedu Prestona koja im je barem donijela malo samopouzdanja. Preston je prošle sezone završio na 9-om mjestu sa 4 boda manje od doigravanja za promociju, što će im zasigurno biti cilj ove sezone. Za to će morati poboljšati igru u gostima jer su protiv klubova koji su plasirani od 14. mjesta i bolje imaju tek 5 remija i 8 poraza.


Očekujemo da će Norwich opravdati ulogu favorita i ostvariti drugu uzastopnu pobjedu. Kvalitetnija su momčad koja se pokušava ekspresno vratiti u prvoligaški razred, a to im dobro ide, ako ćemo gledati posljednje desetljeće. Očekujemo rutiniranu pobjedu domaćina te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Norwich (1.84 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

 

Norwich - Preston Klađenje