subota, 5. rujna 2020.

Švicarska – Njemačka Klađenje

U 2. kolu skupine 4 prve jakosne skupine Lige nacija susreću se domaćin Švicarska i gosti iz Njemačke. Prije nekoliko dana Švicarci su izgubili u Ukrajini dok je Njemačka na svom terenu remizirala sa Španjolskom. 


Švicarska nakon završetka kvalifikacija za Euro 2020 nije odigrala niti jednu utakmicu tako da im je ovo prvi nastup nakon 10 mjeseci. U prvoj utakmici Lige nacije prije nekoliko dana Švicarska je poražena u Ukrajini rezultatom 2:1. Skupina sa Njemačkom, Španjolskom i Ukrajinom je teška da nemaju previše prostora za loše rezultate. Iako nisu uvjerljivo osvojili skupinu ipak su bili ispred Danske, Republike Irske, Gruzije i Gibraltara u kvalifikacijama za predstojeći Euro. U tim kvalifikacijama doživjeli su samo 1 poraz tako da će se morati vratiti u tu formu ukoliko ne žele ispadanje iz prve jakosne skupine. Teško da mogu ponoviti uspjeh prošlog izdanja Lige nacije kada su osvojili skupinu ispred Belgije i Islanda i plasirali se u polufinale gdje su eliminirani od kasnije pobjednika Portugala. Kod Švicaraca nedostupan je Shaqiri. 


Njemačka je protiv Španjolske bila blizu prve pobjede u Ligi nacija ali su Španjolci uspjeli izjednačiti u posljednjim trenucima utakmice. U prvom izdanju Lige nacija imali su 2 neriješena ishoda i 2 poraza protiv Francuske i Nizozemske. Iako imaju podosta izostanaka iz redova Bayerna i RB Leipziga, njima se pridružio i Havertz koji finalizira transfer u Chelsea. Njemačka je zadnja dva velika natjecanja odigrali prilično loše te čekaju sljedeći Euro kako bi se vratili na veliku scenu. Kvalifikacije za Euro odigrali uvjerljivo, kao i inače, ostvarivši 7 pobjeda u 8 utakmica. Postigli su 30 golova što je samo potvrda njihove dobre igre u kvalifikacijama gdje su tradicionalno efikasni. Ukoliko žele napraviti dobar rezultat i na ovom natjecanju, moraju se potruditi više u kakvom god sastavu igrali. 


Posljednji međusobni susret otišao je na stranu Švicaraca koji su bili bolji u prijateljskoj utakmici rezultatom 5:3. Međutim, ukupni omjer pobjeda je na strani Nijemaca koji su u zadnjih 100 godina tek dvaput izgubili od Švicaraca. Obje ekipe su loše počele ovo natjecanje te ukoliko žele napraviti pravi rezultat nemaju pravo na kiks. Iako Njemačka nije u najjačem sastavu, vjerujemo da mogu doći do gostujuće pobjede. Prikazali su dobru igru protiv Španjolaca i malo je nedostajalo sreće da ostvare prvu pobjedu. Očekujemo njemačku pobjedu, prvu pobjedu u ovom natjecanju, tako da je prognoza utakmice dvojka na Nijemce (1.87 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch. 

Švicarska - Njemačka Klađenje