nedjelja, 11. listopada 2020.

Bosna i Hercegovina – Nizozemska Klađenje

U grupi 1 prve jakosne skupine Bosna i Hercegovina je domaćin Nizozemskoj u 3. kolu Lige nacija. Bosna je u dvije utakmice osvojila 1 bod te je posljednja dok je Nizozemska sa 3 boda na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i Poljska.


Bosna se vraća izazovima Liga nacije nakon teške utakmice koju su odigrali prije nekoliko dana. Bili su favorit protiv Sjevernoiraca ali nisu uspjeli proći dalje u kvalifikacije za EURO nagodinu. Ispali su nakon izvođenje jedanaesteraca i tako izgubili svaku nadu u plasman. U ligi nacija odigrali su dvije utakmice, prvo su iznenadili Talijane i osvojili bod a zatim su izgubili na domaćem terenu od Poljske. Sada više nemaju pravo na kiks ukoliko, prvenstveno, žele osigurati nastup u prvoj jakosnoj skupini a to znači da ne smiju biti posljednji. Moraju pojačati ritam u obrani jer su u posljednjih 13 utakmica tek jednom sačuvali mrežu. Bosna neće znatnije mijenjati sastav u odnosu na utakmicu sa Sj. Irskom a i dalje su nedostupni Bičakčić, Koljić, Čivić i Duljević.


Nizozemska je nakon odlaska Koemana na klupu Barcelone pozvala Frank de Boera za obnašanje izborničke dužnosti. De Boer je imao debi prije nekoliko dana u prijateljskom susrete koji su izgubili. Istina, de Boer je koristio prilično šaren sastav koji vjerojatno nikada više neće igrati zajedno. Nakon uspješnih kvalifikacija za predstojeći EURO osiguravši plasman, za velikim očekivanjima su ušli u novu sezonu. Prošlog izdanja Lige nacija Nizozemska je bila finalist protiv Portugala te se nadaju ponavljanju najmanje tog uspjeha. Oranje su u prvom kolu Liga nacije pobijedili Poljsku da bi u narednom susretu bili poraženi od Italije. De Boer će znatno promijeniti sastav, najave su da će igrati u najjačem sastavu osim bez suspendiranog Depaya.


Nizozemska je favorit protiv šokirane Bosne koja je eliminirana iz daljnjih kvalifikacija za EURO. Debi de Boera nije bio uspješan ali se nada kako će slaviti u prvoj službenoj utakmici. Ovo će biti prvu službeni susret dviju reprezentacija te očekujemo gostujući uspjeh. Ukoliko žele nastaviti dalje u ovom natjecanju moraju pobjeđivati, pogotovo u ovakvim utakmicama gdje se očekuje njihova pobjeda. Očekujemo i mi jer vjerujemo u kvalitetu nizozemske reprezentacije a možemo očekivati najjaču postavu kako bi svom izborniku maknuli veliki teret sa leđa, koji definitivno nosi. Stoga, očekujemo gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -1 na Nizozemsku (1.74 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Bosna i Hercegovina - Nizozemska Klađenje