ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Grčka U21 – Hrvatska U21 Klađenje

Slijedi nam zanimljiva završnica skupine 4 kvalifikacija za EURO U21 gdje se čak 4 momčadi bore za prva 2 mjesta. Završni turnir osigurati će pobjednici skupina te 5 najboljih drugoplasiranih ekipa. U skupini 4 Češka predvodi skupinu sa 15 bodova iz 8 utakmica, slijedi Škotska sa 14 bodova iz 7 utakmica te sa istim brojem utakmica su Hrvatska i Grčka uz 13 osvojena boda. U narednoj utakmici Grčka će biti domaćin Hrvatskoj te se mnoge dvojbe mogu riješiti ovom utakmicom.


Grčka je dobro krenula u kvalifikacije sa 10 osvojena boda iz 4 utakmice. Pobijedili su San Marino, Litvu i Škotsku dok su remizirali sa Češkom u gostima. Nakon posljednje utakmicu odigrane u studenom 2019.g. uslijedila je pauza skoro godinu dana uzrokovana pandemijom korona virusa. Prvu utakmicu u nastavku odigrali su u Hrvatskoj gdje su teško stradali i poraženi rezultatom 5:0. Koliko je taj rezultat utjecao na grčku mladu ekipu pokazalo se u posljednje dvije utakmice gdje su jedva minimalnim rezultatom pobijedili San Marino te doživjeli poraz kod Litve. Tim porazom su zakomplicirali svoj plasman na završni turnir te dodatno zakomplicirali stanje u skupinu. Olakotna okolnost za grčku ekipu je da će do kraja kvalifikacija odigrati sve utakmice (3) na domaćem terenu. Ipak, sve 3 utakmice igrati će protiv najjačih ekipa u skupini (Hrvatska, Češka, Škotska, prva na redu je Hrvatska.


Hrvatska je fenomenalnom pobjedom nad San Marinom dobila vjetar u leđa pred kraj kvalifikacija. Mladi Hrvati su sa 10:0 ispratili vršnjake iz San Marina te iako su svjesni da to nije protivnik po mjeri, dobar je katalizator za naredne teške utakmice. Hrvatska je loše otvorila kvalifikacije domaćim porazom od Škotske da bi uslijedile dvije pobjede nad San Marinom i Litvom. Zatim su ponovno poraženi na domaćem terenu od Češke što je bila zadnja opomena za Hrvatsku. U narednoj utakmici demolirali su Grčku, osvojili bod u Češkoj te pobijedili San Marinom u povijesnoj pobjedi. Slijedi im gostovanje u Grčkoj, možda i najteža utakmica u Škotskoj te u zadnjem kolu dočekuju Litvu.


Hrvatska je u zadnje 3 utakmice pokazala kvalitetu te da su spremni napraviti iskorak i plasirati se na završni turnir. Uhvatili su momentum koji je započeo upravo protiv Grčke gdje je krenuo njihov uzlet. S druge strane, Grčka je tim porazom počela padati te su u sljedeće 3 utakmice osvojili tek 3 boda i postigli samo bod. Očekujemo da će Hrvatska nastaviti sa dobrim igrama te da će ostvariti vrijednu pobjedu koja će ih približiti plasmanu na EURO. Dojma smo da su u boljoj psihološkoj situaciji te da su bliže pobjedi nego uzdrmani domaćin. Hrvatska je mlada reprezentacija puna kvalitetnih igrača koji su već ostvarili inozemni angažman te očekujemo da će napraviti iskorak i sa reprezentacijom. Očekujemo gostujuću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na mlade Vatrene (1.79 – unibet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Grčka U21 - Hrvatska U21 Klađenje