nedjelja, 11. listopada 2020.

Hrvatska – Švedska Klađenje

Hrvatska u 3. kolu grupe 3 dočekuje Švedsku u borbi za prve bodove ovosezonske Lige nacija. Obje momčadi su doživjeli poraze u prva 2 susreta tako da će najvjerojatnije njihovi međusobni susreti odrediti tko ostaje u elitnoj skupini a tko će ići u skupinu B.


Hrvatska je dvaput teško poražena na dva najteža gostovanja u grupi 3. Prvo su teško poraženi kod Portugala rezultatom 4:1 da bi nekoliko dana kasnije pokazali bolju igru ali rezultat je bio sličan, 4:2. Iako je Hrvatska u tim susretima nije igrala u najjačem sastavu davajući priliku igračima iz drugog plana, pogotovo protiv Portugala, morali su bolje reagirati. Prije nekoliko dana odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Švicarske gdje su također u kombiniranom sastavu pokazali puno bolju igru te pobijedili rezultatom 2:1. Protiv Švedske se najavljuje najjači sastav gdje neće biti jedino ozlijeđenih Vrsaljka i Rebića.


I dok je Hrvatska poražena na gostovanjima, Švedska je doživjela dva domaća poraza od Francuske i Portugala. U te dvije utakmice nisu postigli pogodaka što otkriva gdje je najveći problem švedske ekipe. Bolje izdanje pokazali su prije nekoliko dana kada su na gostovanju kod Rusije pobijedili domaćina rezultatom 2:1. Švedska je u teškoj skupini sa Španjolskom, Norveškom, Rumunjskom te Farskim Otocima i Maltom osvojila drugo mjesto sa samo jednim porazom. Time su se automatski kvalificirali na EURO gdje ih opet čeka Španjolska te Poljska te pobjednik susreta Sj. Irska – Slovačka iz dodatnih kvalifikacija. Šveđani će imati sve igrače na raspolaganje te će i oni igrati u najjačem mogućem sastavu.


Hrvatska je u prve dvije utakmice pokazala velike probleme u obrani, čak i u veznom redu gdje su najjači, dok su Šveđani bili prilično jalovi na domaćem terenu protiv Francuza i Portugalaca. Njihovi međusobni dvoboji odlučiti će tko ostaje u elitnom razredu u sljedećem izdanju Lige nacija a tko u skupini B. Hrvatska je svjetski doprvak i moraju konstantno dokazivati i pokazivati da to nije bio slučajan rezultat. To im dosad nije bio slučaju iako su relativno lako osigurali nastup na sljedećem EURO-u. Protiv Švedske imaju bolji omjer sa 3 pobjede i 1 porazom u međusobnim susretima koji su pokazali da Vatreni imaju igru protiv Skandinavaca. Očekujemo kako će pokazati najbolje izdanje u ovom susretu i još jednom slaviti protiv Švedske. Očekuje se nastup najjače moguće postave, barem što se tiče prvog dijela, a tu su Vatreni po kvaliteti bolji od Švedske. Očekujem domaću pobjedu pa je prognoza utakmice azijskihendikep -0.5 na Hrvatsku (1.87 – unibet). Ulog 3/10. TipBy:dutch.

Hrvatska - Švedska Klađenje