srijeda, 21. listopada 2020.

Khabib Nurmagomedov - Justin Gaethje, UFC 254 Najava

Svi ljubitelji slobodne borbe ovaj će vikend doći na svoje, vjerojatno najbolja MMA kategorija, UFC laka, dobit će novog prvaka. Fight Island u Abu Dhabiju je domaćin dugo očekivanog susreta godine, borba za naslov UFC prvaka lake kategorije, Khabib Nurmagomedov protiv Justina Gaethjea.

Službeni partner UFC 254 je bet365 kladionica. 

Nurmagomedov je neporaženi prvak lake kategorije koji je pobijedio sve protivnike koje mu je Dana White uspio naći. U 28 pobjeda naslagao je strašnih imena poput Conora McGregora, Edson Barboze, Michael Johnsona i Rafael Dos Anjosa. Dagestanac je borac partera koji je svoje iskustvo hrvanja, juda i samba, prenio u MMA. S godinama je napredovao i u udaračkom dijelu borbe, ali njegov beskompromisni, neumoljiv stil je kombinacija tehnike, snage i kontrole kojom lomi protivnike i vrlo često ih u parteru tjera na predaju.


 

 

 

 

 

 

 

Justin Gaethje je trenutni privremeni prvak lake kategorije, jedan od atraktivnijih boraca današnjice. Gaethje je borac koji ima hrvačku pozadinu ali se oslanja prvenstveno na razorne i precizne boksačke ili udarce nogom. Ima vrlo agresivan stil kojim konstantno vrši pritisak i unosi se u protivnika, a istovremeno zadaje hrpu jakih i preciznih udaraca. Borbom protiv Fergusona je osvojio privremeni naslov i usput prekinuo osmo-godišnji neporaženi niz El Cucuja. Možemo slobodno reći najbolja borba godine u kojoj je Gaethje potpuno dominirao i razbio Fergusona ne toliko agresijom i unošenjem koliko odmjerenim i preciznim udarcima.


 

 

 

 

 

 

 

Borba Nurmagomedova i Gaethjea će biti spektakl jer se radi o dva beskompromisna borca kojima poraz nije opcija. Nitko se još nije u potpunosti uspio obraniti od Nurmagomedovih rušenja, ali isto tako nitko još nije u parteru izdominirao Gaethjea. Gaethje se odlično brani od rušenja, a uspije li to i protiv Nurmagomedova, u stojci je definitivno u prednosti. Kladionice u ovoj borbi daju prednost Nurmagomedovu, a njegova pobjeda je kod bet365 kladionice po kvoti 1,28. Gaethjeova pobjeda bi bilo iznenađenje koje bet365 kladionica ima po kvoti 3,75.


 

 

 

 

 

 

 

Osim borbe za naslov prvaka u lakoj kategoriji, ovaj UFC 254 nam donosi još nekoliko zanimljivih borbi. Sunaslovna borba je iz srednje kategorije između Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera. Vrlo izjednačena borba u kojoj bi pobjednik mogao dobiti priliku za napad na titulu protiv aktualnog prvaka Israela Adesanye. Alexander Volkov i Walt Harris borit će se u teškoj kategoriji, pobjeda koja bi značila ostanak u top 10 i potencijalni uspon prema gornjih 5.