petak, 16. listopada 2020.

Reims - Lorient Klađenje

Susret dvije ekipe od kojih se puno očekivalo, a koje su u dosadašnjem dijelu prvenstva prilično razočarale. Reims, prošlo-sezonsko iznenađenje lige i Lorient, prvak Ligue 2.


Reims je prošle sezone završio na visokom šestom mjestu što ih je nakon 57 godina posta odvelo u igranje europskih utakmica. Odigrali su dva pretkola Europske lige, prošli Servette i nakon toga ispali od Fehervara na penale. U prvih šest kola Ligue 1 nisu upisali ni jednu pobjedu (2D,4L) i ovo im je najgori početak u zadnjih šest sezona. Moguće da je zbog dugog izbivanja iz Euro takmičenja fokus bio na tome, a ono što očekujemo od njih su svakako bolji nastupi u nastavku sezone. Prošla utakmica protiv Rennesa (2:2) koji je trenutno prvi na tablici i igra u fantastičnoj formi, daje naznaku promjene.


Lorient je pred početak sezone kao aktualni prvak Ligue 2, označen kao jedno od mogućih iznenađenja. Krenuli su odlično, uvjerljiva 3:1 pobjeda protiv Strasbourga koji je doduše u tim trenucima imao velikih problema sa slabo odrađenim pripremama zbog velikog broja zaraženih igrača. Nakon toga u idućih pet utakmica doživjeli su četiri poraza, osvojili samo bod. Lorient igra prilično otvoren nogomet i uspijeva postići golove ali im obrana curi i po tom pitanju je samo Angers gori. U zadnjoj utakmici su doživjeli i najteži poraz ove sezone, gostovanje kod Metza je završilo 3:1.


Reims je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv Rennea, čvrsto i organizirano, izgledali su kao ona momčad iznenađenja iz prošle sezone. Očekujemo da će nastaviti sa dobrim igrama, a protiv slabe obrane Lorienta imaju odličnu priliku da upišu i prvu pobjedu. Tip Dana je 1x2 jedinica, pobjeda Reimsa ili Azijski hendikep -0,5 (2,15 - Unibet). Ulog 4/10. TipBy:KP. 
 
 
Reims - Lorient Klađenje
Reims - Lorient Klađenje