četvrtak, 22. listopada 2020.

Rennes – Angers Klađenje

Prva utakmica 8. kola Ligue 1 igra se na Roazhon Parku gdje će Rennes dočekati Angers. Rennese je još uvijek neporažen ali je skupio 15 bodova te se nalaze na trećem mjestu dok je Angers sa 10 bodova na 11. mjestu prvenstvene ljestvice.


Rennes je uz Lille jedina neporažena momčad Ligue 1 ali dok je Lille na čelnoj poziciji Rennes je na trećem mjestu sa 2 boda manje od Lillea. Rennes je zadnja 2 kola remizirao gdje je izgubio korak sa liderom a mogli su više jer su igrali protiv Dijona i Reimsa, posljednje i pretposljednje ekipe prvenstva. Zadnju utakmicu su igrali prije nekoliko dana kada su u premijernom nastupu protiv Krasnodara odigrali još jedan remi. Bili su poveli ali su Rusi brzo izjednačili ali mogu biti zadovoljni rezultatom kojeg su ostvarili na domaćem terenu u debitantskoj sezoni. Na domaćem terenu su ostvarili dvije pobjede i remi čime su produžili niz bez poraza iz prošle sezone, sad su na 7 utakmica. Rennes će protiv Angersa igrati bez ozlijeđenih Maouasse i Nianga.


Angers je do susreta sa Rennesom osvojio 10 bodova, ostvario po 3 pobjede i remi te doživio 3 poraza. U zadnjem kolu remizirali su na domaćem terenu sa Metzom dok su na zadnjem gostovanju teško poraženi kod PSG-a. U gostima su osvojili samo 3 boda iz 3 utakmice uz 3:10 gol razliku. Forma im je prilično oscilirajuća, izmjenjuju se pobjede i porazi uz remi, nemaju 2 uzastopna poraza niti pobjede. Iako su postigli pogodak u gotovo svakoj odigranoj utakmici zbog porozne obrane nemaju više bodova. Također mogli bi poboljšati i formu u gostima jer su u zadnjih 7 gostovanja ostvarili tek 1 pobjedu i 1 remi uz 5 poraza. Gosti imaju nekoliko igrača ozlijeđenih tako da su nedostupni El Melali, Coulibaly, Pereiera Lage i Capelle.


Rennes je u zadnjih nekoliko utakmica usporio ali još uvijek su neporaženi. Imaju igrače koji mogu iz raznih pozicija postići pogodak što je velika vrijednost i kvaliteta momčadi. Nakon uspjeha i boda protiv Krasnodara što im je bio treći remi, zasigurno se žele vratiti pobjedama i vratiti čelnu poziciju. Rennes se pokazao kao kvalitetna ekipa ove sezone i favorit su protiv osrednjeg Angersa. Rennes je neporažen na domaćem terenu protiv Angersa a isti ishod očekujemo i u ovom susretu. Očekujemo domaću pobjedu te je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Rennes (1.83 – Cloudbet). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Rennes - Angers Klađenje