nedjelja, 18. listopada 2020.

Strasbourg – Lyon Klađenje

U prvoj subotnjoj utakmici Strasbourg u 7. kolu na domaćem terenu dočekuje Lyon. Obje momčadi nastavljaju sa neuvjerljivim igrama iz prethodne sezone tako da je Strasbourg na 18. mjestu sa 3 boda dok je Lyon nešto bolji zauzimajući 14. mjesto sa 7 osvojena boda.


Strasbourg je prilično loše krenuo u novu sezonu, ostvarili su tek jednu pobjedu u 6 kola te su sa 3 boda u opasnoj zoni. Ostalih 5 utakmica su izgubili, neke uvjerljivo neke su blizu osvajanja boda ali su daleko od optimalne forme. Najveći nedostatak im je porozna obrana koja je već primila 13 pogodaka svrstavajući ih među najlošije obrane. Jedinu pobjedu su ostvarili protiv posljednjeg Dijona što dovoljno govori o njihovoj snazi i tko im je protivnik po mjeri. Postigli su samo 4 pogotka što je također porazan podatak za momčad koja želi u gornji dio ljestvice. Na domaćem terenu ove sezone su odigrali 3 utakmice gdje su ostvarili jedinu pobjedu uz 1:5 ukupnu gol razliku. Zbog kartona suspendiran je Dijku dok su ozlijeđeni Waris, Mothiba i Sels.


Lyon je na startu sezone neuvjerljiv i postoji mogućnost da ponove prošlogodišnji (ne)uspjeh kada su završili na 7. mjestu. Dobro su krenuli pobjedom protiv Dijona ali u narednih 5 susreta osvojili su samo 4 boda. Iako su izgubili samo jednu utakmicu i to protiv Montpelliera, veliki broj remija (4) košta ih boljeg plasmana tako da imaju osjetni zaostatak za vodećim klubovima. Ove sezone nemaju obaveza u europskim natjecanjima tako da se mogu potpuno skoncentrirati na domaća natjecanja i ostvarivanja što boljeg plasmana, a to je najmanje osvajanje mjesta što vodi u Ligu prvaka. Neporaženi su zadnji 3 susreta  ali su sva 3 ogleda završila neriješeno, u posljednjem kolu remizirali su sa Marseillom. Lyon će nastupiti bez suspendiranog Guimaraesa dok su zbog virusa ili ozljeda nedostupni Lopes, Pollerbeck, Caqueret i Bard.


Lyon je neporažen u 17 od zadnjih 19 međusobnih susreta gdje su većinu utakmica pobjeđivali. Iako trenutno nisu u optimalnoj formi, što govori veliki broj remija, Strasbourg je također vrlo loše krenuo te već imaju 5 poraza. Lyon teško dolazi do pobjede te imaju dobru priliku popraviti taj dojam protiv neuvjerljivog Strasbourga. Doista, vjerujemo da je dolazi Lyonovo vrijeme tek dolazi jer po kvaliteti ne pripadaju tamo gdje se trenutno nalaze. Očekujemo da će njihova kvaliteta doći do izražaja te očekujemo gostujuću pobjedu. Stoga je prognoza utakmice azijski hendikep -0.5 na Lyon (2.08 – bet365). Ulog 4/10. TipBy:dutch.

Strasbourg - Lyon Klađenje